Sta op!

Sameena zat gedwongen in de prostitutie maar is ontsnapt en is nu NL kampioen 100km hardlopen.
Deze maand gaat Sameena 1000km (!) in 10 dagen hardlopen om aandacht te vragen en geld op te halen om vrouwen te bevrijden uit de (gedwongen) prostitutie.
Op dinsdag 22 juni komt zij in haar ronde door Nederland aan in Den Bosch (Empel).
Het idee is om haar een heel warm welkom te bieden door met zoveel mogelijk mensen een erehaag te vormen bij de finish. Hoe gaaf is het om met allerlei kerken in Den Bosch daar te staan vóór haar en tégen gedwongen prostitutie en mensenhandel.

Doet u mee?
Dinsdag 22 juni aan het einde van de middag (exacte tijd is afhankelijk van looptempo die dag).
Adres: kasteeldreef 36 in Den Bosch- Empel.

Indien u wilt mee doen aan dit persoonlijke initiatief van Corné Nikkels (parochiaan, kerkende in de Lucaskerk) laat het hem dan weten in verband met het aanmaken van een tijdelijke appgroep om exacte tijden door te geven etc.
Zijn telefoonnummer is:
06 23 27 18 11.

Lucaszaal was stemlokaal

Afgelopen woensdag werd de Lucaszaal gebruikt als stemlokaal voor de verkiezingen. Omdat men na het stemmen via de kerk weer naar buiten ging, had de contactgroep besloten dat we de mensen niet door een donkere kerk zouden laten gaan.

De lichten waren aan, er klonk zachtjes muziek en Maria was met kaarsenstandaard verplaatst langs de route die de mensen moesten nemen. Een poster en flyer om mensen welkom te heten, iets te vertellen over wie we zijn en om ze vrijblijvend uit te nodigen een kaarsje bij Maria te branden. Dit werd gewaardeerd! Na het klaarzetten in de ochtend hebben we twee kaarsjes aangestoken. Tijdens de lunch brandden er heel wat meerTe zien op de foto.

Vastenproject Pater Titus

Akputu in Nigeria, het geboortedorp van pater Titus, telt zo’n 14.000 inwoners, bijna allemaal christenen. De meeste mensen zijn boer en verdienen wat geld met hun kippen, geiten en schapen. De wegen zijn slecht. Er is geen ziekenhuis, maar wel een kleine hulppost. Er is geen elektriciteit.
In het dorp zijn twee basisscholen en één middelbare school. Het niveau van de (openbare) scholen is laag. Sommige kinderen gaan niet naar school omdat ze het schoolgeld niet kunnen betalen. Ze helpen thuis of op het land en verkopen groenten op de markt.
In het dorp is maar één waterpomp. Dat is veel te weinig. Soms moeten de vrouwen en meisjes uren wachten vóór ze aan de beurt zijn om water te pompen. Er is € 8000 nodig voor een extra waterpomp op zonne-energie: voor de materialen, voor het boren, voor de zonnepanelen en accu’s en voor de arbeidskosten.
Geeft u deze vastenperiode een bijdrage?
Dat kan door een bijdrage over te maken op
NL66 RABO 0163 3640 36 tnv Parochie H. Maria inzake Lucaskerk
vermeld daarbij: Vastenproject 2021 Lucaskerk

Bidden van de Kruisweg

In de veertigdagentijd bidt Pater Titus in de Lucaskerk met de aanwezigen elke vrijdag om 19:00 uur de kruisweg. Met het bidden van de Kruisweg herontdekken we hoe sterk de liefde is die Christus voor ons had en heeft. In het kruis van de Heer, in de grenzeloze liefde die zichzelf helemaal geeft, is de bron van genade te vinden, van bevrijding, vrede en redding. Zo zullen we beseffen dat het kruis, dat een teken leek van verlating, van eenzaamheid, van mislukking, een nieuw begin wordt op Pasen. Uit de diepte van de dood ontwaakt de belofte van het eeuwig leven. Op het kruis straalt al de zegevierende pracht van de dageraad van de dag van Pasen. Iedereen  is van harte welkom om mee te bidden.