Nieuwe ronde Alpha gepland in Empel: najaar 2024

3 juli 2024

Alpha afgerond in Rosmalen

We kijken samen dankbaar terug op de Alpha cursus voorjaar 2024 in Rosmalen, 10 plezierige, gezellige en diepe avonden en een dag met een tiental enthousiaste en dankbare deelnemers. Op 21 juni sloten we de cursus samen af, om elkaar op 28 augustus weer terug te zien voor een fijne weerzienbijeenkomst.

Deelnemer Frank schreef een mooie impressie:

“Ik heb de cursus gedaan en heb er veel van opgestoken. Het belangrijkste voor mij was de ontdekking dat ik gewoon met God kan praten. Bidden deed ik nooit omdat ik dan probeerde mooie volzinnen te maken en daarin vastliep. Anderen in de groep hebben me duidelijk gemaakt hoe je dat doet. Eigenlijk is het woord cursus niet goed. Het is door de vragen een ontdekkingsreis naar je eigen innerlijke geloofsbeleving.
De avond begint met een maaltijd. Je ontmoet de ander en hebt het over allerlei zaken, van ‘mijn zoon heeft een huis gekocht’ tot, ‘hoe gaat het met een klasgenoot die het moeilijk heeft’. Zo moet in het begin van het Christendom zijn geweest. Met een groep samen eten. Het eten was goed. De sfeer aan tafel was goed.
Dan gaan we van tafel en zitten om te luisteren naar een inleiding waar dieper op de stof van die avond wordt ingegaan en is er gelegenheid om vragen te stellen.
Na nog een bakje koffie komen we in groepjes bij elkaar en krijgen vragen voorgelegd die betrekking hebben op de inleiding. Iedereen komt aan de beurt. De vragen en antwoorden zijn persoonlijk en raken je vaak. We konden daarom heel eerlijk in de groep zijn. Foute antwoorden waren er niet. Soms werd er gelachen om een anekdote, maar meestal had die een hele serieuze ondertoon.
De avond werd afgesloten met een gebed, op een manier waarop ik geleerd heb te bidden.”

Nieuwe Alpha cursus in najaar in Empel

Najaar 2024 starten we weer met een nieuwe reeks bijeenkomsten in D’n Hof in Empel. De introductiebijeenkomst is op vrijdag 20 september om 19.30 uur in D’n Hof in Empel, de zaal achter de Landelinuskerk, Proosdijstraat 14.

Voor je vragen over het leven of het christelijke geloof

Heb je vragen over het leven of over het christelijk geloof? Dan is Alpha echt iets voor jou. Bij Alpha ga je met elkaar in gesprek over de centrale onderwerpen van het christelijk geloof. Om er een paar te noemen: Wie is God? Wie is Jezus? Wat is bidden? Waarom is er zoveel lijden in de wereld?

Een tiental bijeenkomsten voor iedere gelovige of niet-gelovige
Tijdens een tiental interactieve en gezellige bijeenkomsten met maaltijd ontdek je samen met anderen wat het christelijke geloof inhoudt. Of je nu katholiek, protestant, jood, moslim, atheïst, boeddhist bent, of simpelweg gelooft dat er ‘iets’ is, iedereen is welkom en er zijn geen kosten aan verbonden.

Opzet Alpha
Na de maaltijd volgt er een korte inleiding over het onderwerp van de avond. Daarna bespreken we hoe we zelf tegen dit onderwerp aankijken. Er zijn geen goede of slechte meningen, gevoelens of gedachten. Het gaat om het delen van jouw eigen ervaringen en jezelf openstellen voor de perspectieven van anderen.

Waar en wanneer
De bijeenkomsten vinden plaats in D’n Hof van de Landelinuskerk in Empel, Proosdijstraat 14. Op de vrijdagavonden 20 en 27 september, 4, 11, 18, en 25 oktober,15, 22 en 29 november en 13 december. Zij beginnen om 18:30 uur met samen eten en duren tot 21:00 uur. Zaterdag 9 november is er een bijeenkomst overdag van 10:00 tot 16:00 uur.

Aanmelden
Inschrijven kan bij nicoleweinberg@parochiemaria.nl of: kom eerst naar de introductiebijeenkomst op 20 september, let op, aanvang 19:30 uur. Dan kan je daarna beslissen of je mee gaat doen.

Meer nieuws

Update project van pater Titus in zijn geboortedorp Akputu

Zo gaat het met de kinderen in Akputu in Nigeria, […]

Geplaatst: 11 juli 2024

Nieuwe cursussen bij de Caharina Academie

Zaterdag 29 juni werd de tweede cursus van de Catharina […]

Geplaatst: 4 juli 2024

300 jaar Bedevaart Den Bosch - Uden, 15 augustus

300 jaar bedevaart Onze Lieve Vrouw ter Linde Dit jaar […]

Geplaatst: 4 juli 2024

Bedevaart naar Hildegard van Bingen 15-20 september 2024

Van 15 tot-20 september 2024 organiseert het bisdomblad ‘SamenKerk’ in […]

Geplaatst: 28 juni 2024