Periodieke gift

Donaties aan de Mariaparochie (ook misintenties) zijn aftrekbaar voor de inkomstenbelasting omdat de parochie door de belastingdienst is erkend als een ANBI-instelling. Daarbij gelden echter wel drempelbedragen. Alleen het totaal van de donaties aan alle ANBI’s dat hoger is dan 1% van uw inkomen is aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. Bovendien geldt er een maximum van 11% van uw inkomen.

Een periodieke gift is echter volledig fiscaal aftrekbaar. U kunt dus een flink bedrag van de belastingdienst terug ontvangen, afhankelijk van het belastingtarief waaronder uw inkomen valt. De belangrijkste voorwaarde is dat u met de parochie een contract sluit voor een donatie van een vast bedrag gedurende minimaal vijf jaar. Het afgesproken bedrag mag in termijnen in de loop van dat jaar worden overgemaakt.

Wilt u gebruikmaken van dit belastingvoordeel dan kunt u onderstaand formulier downloaden, invullen (voor zover mogelijk), ondertekenen en in tweevoud opsturen naar de Parochie H. Maria. Het adres is Markt 1, 5241 VL in Rosmalen. Daarna ontvangt u één getekend exemplaar retour voor uw eigen administratie. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met kerkbijdrage@parochiemaria.nl of via Jeannet van de Wassenberg 06-33 955 381.

overeenkomst periodieke gift downloaden

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins
Fout: acces token is niet geldig of is verlopen. Feed zal niet updaten.

13 hours 2 minutes ago

Beste parochiaan, Wellicht heeft u al een mail van ons ontvangen. We hebben u namelijk een bericht gestuurd omdat er een extra actie is voor