Nieuwe cursussen bij de Caharina Academie

4 juli 2024

Zaterdag 29 juni werd de tweede cursus van de Catharina Academie feestelijk afgerond met het uitreiken van de certificaten van deelname en een gezellige avond. Inmiddels staan er weer twee cursussen gepland en zijn er nog twee in voorbereiding.

Cursus Psalmen

Broeder dr. Max van de Wiel, monnik van de Trappisten in Berkel-Enschot, komt vier zaterdagmiddagen in september en oktober vertellen over de Psalmen, het hart van ons christelijke gebed. Psalmen spreken hart en verstand aan. Psalmen vertellen van diepe duisternis waaruit geen ontsnapping mogelijk lijkt, maar jubelen ook over de goedheid en grootsheid van de Heer alsof er nooit meer een morgen komt. Het bijbelboek der Psalmen is een van de mooiste en meest invloedrijke boeken van onze geschiedenis en cultuur. De cursus geeft een unieke gelegenheid om er meer over te weten te komen. Klik hier voor meer informatie en aanmelding.

Cursus Lichtfeesten in transparant

Een praktische cursus als inspiratie bij de tijden van het jaar. Met het liturgische jaar kun je ook thuis aan de slag, door een kijktafel te maken op een speciale plek in huis. Een transparant kan hier een mooi onderdeel van zijn: een aantal kunstig geknipte, over elkaar heen geschikte vellen gekleurd, licht doorlatend papier met daarop een (religieus) tafereel dat bij de liturgische tijd van het jaar hoort. In drie bijeenkomsten op woensdagavond en een op zaterdagmiddag krijgen de deelnemers de gelegenheid zich de techniek van het maken van een transparant eigen te maken. De transparanten houden verband met de feesten van het Licht, zoals Sint Maarten, Sint Nicolaas, Kerstmis en de Adventtijd. De tijd en de feesten waar het Licht zichtbaar wordt in de donkere dagen.

Anika van de Lagemaat en Mariëlle Bosman verzorgen de praktische begeleiding. Pastoraal werker Johanneke Bosman zal elke keer een korte inleiding verzorgen. Klik hier voor meer informatie en aanmelding.

 

Meer nieuws

Update project van pater Titus in zijn geboortedorp Akputu

Zo gaat het met de kinderen in Akputu in Nigeria, […]

Geplaatst: 11 juli 2024

300 jaar Bedevaart Den Bosch - Uden, 15 augustus

300 jaar bedevaart Onze Lieve Vrouw ter Linde Dit jaar […]

Geplaatst: 4 juli 2024

Nieuwe ronde Alpha gepland in Empel: najaar 2024

Alpha afgerond in Rosmalen We kijken samen dankbaar terug op […]

Geplaatst: 3 juli 2024

Bedevaart naar Hildegard van Bingen 15-20 september 2024

Van 15 tot-20 september 2024 organiseert het bisdomblad ‘SamenKerk’ in […]

Geplaatst: 28 juni 2024