Eerste Communie doen

De Heilige Eerste Communie is het tweede sacrament van de Katholieke Kerk. Deze keer kan een kind zelf beslissen of hij of zij communie wil doen. Dit is zo’n bijzonder moment dat we van de Eerste Heilige Communie echt een feest willen maken in onze parochie.

De Eerste Heilige Communie is een viering van de bron van ons leven. Jezus nam afscheid en koos op dat moment voor een manier om toch bij ons te kunnen zijn: de Heilige Mis. We luisteren dan naar woorden uit de bijbel. Aansluitend is er het grote gebed tot God aan het altaar en de priester handelt als Jezus toen. Het is echt een feestelijk moment voor kinderen. Zij doen nu voor het eerst mee aan de Eucharistieviering en ze kunnen voortaan bij de communie-uitreiking het lichaam van Christus ontvangen.

De Eerste Heilige Communie is de viering van de ontmoeting met Jezus, maar om van Jezus te gaan houden, moet je Hem eerst leren kennen. Dat gebeurt in de voorbereiding voorafgaand aan de communie.

Het verhaal van….

Amélie (8) doet dit jaar haar Eerste Communie. Ze heeft er heel veel zin in, omdat ze heeft gehoord dat er ook een groot feest komt. De verhalen over Jezus vindt ze nog wat spannend. “Vooral omdat hij aan het kruis hangt. Dat vind ik heel zielig.” Ze hoopt te leren waarom Jezus zo’n goede vriend van haar kan worden en verheugt zich op de bijeenkomsten.

Wanneer vindt de Eerste Communie plaats?

De Eerste Communie vindt vaak plaats in mei en/of juni.

Parochie

In onze parochie besteden we veel aandacht aan de Eerste Communie. Kinderen (7-8 jaar) doen nu namelijk voor het eerst mee aan de Eucharistieviering. Elke kerkgemeenschap organiseert zijn eigen voorbereidingscyclus op de Eerste Communie. In september wordt er gestart met een informatieavond voor ouders.

Wilt u uw kind aanmelden voor de Eerste Communie, mail dan naar de kerk waar u naartoe gaat (zie hieronder). Wij vragen een eigen bijdrage. Deze kunt u vinden op de tarievenpagina. Klik hier >>

Bent u kerkganger bij de Lambertus- of Laurentiuskerk, dan kunt u uw kind aanmelden via: ehc@parochiemaria.nl. Gaat u naar de Landelinuskerk, dan kunt u een e-mail sturen naar eerstecommunie.empel@hotmail.com. Indien u naar de Lucaskerk gaat, mailt u naar: communiesintlucas@parochiemaria.nl. Voor overige kerken kunt u contact opnemen met het secretariaat via secretariaat@parochiemaria.nl.

Er is voor de kinderen een filmpje gemaakt, dat alles goed uitlegt. Kijk maar hieronder:

Foto:

Uitnodiging kick-off ‘De Missionaire Parochie’, donderdag 28 oktober. Missionaire parochie ben je niet met een klein groepje maar met alle parochianen! U hebt het vast