Featured Image

Catharina Academie gaat in januari van start

Iedereen die zich interesseert voor de Kerk van de toekomst en zich op zijn of haar eigen manier wil inzetten voor die Kerk is van harte welkom zich in te schrijven voor theologisch inhoudelijke of pastoraal praktische vorming bij de nieuwe Catharina Academie, een initiatief van de parochie Maria.

Naast persoonlijke groei door studie en scholing wil de Catharina Academie betrokken mensen van binnen en buiten de parochiegrenzen enthousiasmeren om hun kennis en talenten te delen met de gemeenschap waarin zijn staan.

Inleiding op de bijbel

De eerste cursus wordt gegeven door prof. dr. Archibald van Wieringen. Hij verzorgt in negen bijeenkomsten een boeiende inleiding op de bijbel. Andere cursussen zijn in voorbereiding.

Informatie

Kijk voor meer informatie op de website van de Catharina Academie.

Featured Image

Allerzielen - gedachtenis van onze overledenen

Als de bladeren van de bomen beginnen te vallen, denken we vaak des te meer aan onze overleden dierbaren. In onze kerken en op onze begraafplaatsen herdenken we hen rond Allerzielen. Van harte uitgenodigd voor een van de vieringen. Tijdens de Allerzielen-vieringen worden de namen genoemd van wie afgelopen jaar de uitvaart in de kerk hadden. Hun familie ontvangt van ons een uitnodiging.

Nu is niet van iedereen een kerkelijke uitvaart/avondwake geweest. Toch willen we ook hen herdenken. Mocht uw dierbare dus het afgelopen jaar binnen onze gemeenschappen zijn gestorven, maar geen viering hebben gehad in de kerk en u wilt dat ze toch herdacht worden in een van de vieringen op Allerzielen, geef het dan even door aan het parochiecentrum, secretariaat@parochiemaria.nl.

Wij bieden u deze vieringen aan:

Zondag 29 oktober
9.30 uur: Annakerk Hintham, eucharistieviering met aandacht voor de overledenen; aansluitend processie naar het kerkhof en zegening van de graven
9.30 uur: Annakerk West, eucharistieviering met aandacht voor de overledenen

Dinsdag 31 oktober
19.00 uur: Sint Cathrien ‘s-Hertogenbosch, All Hallows Eve, gebedsviering met aandacht voor de overledenen. De kerk is met honderden lichtjes verlicht.

Donderdag 2 november
19.00 uur: Landelinuskerk Empel, eucharistieviering met aandacht voor de overledenen; aansluitend processie met lichtjes en lampionnen naar het kerkhof, zegening van de graven, herdenkingsavond met muziek, zang, gedichten
19.00 uur: Lambertuskerk Rosmalen, eucharistieviering met processie naar het kerkhof en zegening van de graven
19.00 uur: Laurentiuskerk Rosmalen, avondwake met aandacht voor de overledenen
19.00 uur: Lucaskerk ’s-Hertogenbosch, eucharistieviering met aandacht voor de overledenen

Zondag 5 november
14.30 uur: Begraafplaats Maliskamp, gebedsviering met aandacht voor de overledenen en zegening van de graven

Facebook

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.