Project Pater Titus

17 maart 2022

Ondersteuning onderwijs in mijn geboortedorp Apkutu in Nigeria

Ik kom uit Apkutu in Nigeria in Afrika. Mijn geboortedorp ligt ongeveer 350 kilometer van de hoofdstad Abuja. Vier jaar geleden ben ik begonnen met een sponsorproject om goed onderwijs en dus een goede toekomst te geven aan kinderen in mijn geboortedorp.

Onderwijs in Nederland is vanzelfsprekend: kinderen gaan naar school als ze de leerplichtige leeftijd bereiken. In veel landen en ook in Nigeria is dat niet zo. Er zijn veel kinderen die niet naar school kunnen omdat de ouders of verzorgers het schoolgeld, het schooluniform, de boeken en het schrijfmateriaal niet kunnen betalen. Ze gaan dan thuis, op het land of op de markt werken, hoe jong ze ook zijn.

Er zijn nu 10 kinderen die dankzij mijn project naar school gaan. Ik betaal hun schoolgeld, schooluniform, boeken, schrijfmateriaal en boekentas door bijdragen van mij en van de sponsoren voor mijn project uit mijn voormalige parochie in Friesland. Deze kinderen zijn zorgvuldig gekozen omdat ze arm zijn, gemotiveerd zijn en capaciteit hebben.

Ik geef regelmatig updates over hoe deze kinderen het op school doen. Ik heb ook persoonlijk contact met deze kinderen tijdens mijn jaarlijkse vakantie. Wij kunnen meer kinderen verder helpen als er ook parochianen uit mijn huidige parochie mee willen doen.
U kunt meedoen een kind te sponsoren, elke bijdrage hoe klein of groot is welkom.

Een kind sponsoren op de basisschool: kosten per jaar €120 (inclusief boeken, schooluniform schrijfmateriaal, tas).
Een kind sponsoren op de middelbare school: kosten per jaar  €250 (inclusief boeken, schooluniform schrijfmateriaal, tas).

U kunt uw bedrage overboeken op rekeningnummer NL89 SNSB 0706 1226 66 ten name van  Ikyomke T.T o.v.v. project Pater Titus.

Ik zal binnenkort in het nieuwe parochiecentrum vertellen over die kinderen en  met foto’s de situatie in Nigeria illustreren. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met mij

Pater Titus Ikyomke

Meer nieuws

50-jarig jubileum Laurentiuskerk

Het was in het najaar van 1961 dat pastoor Piet […]

Geplaatst: 15 april 2022

Filosofiecursus in parochiecentrum

God van filosofen   God. Het is een woord dat […]

Geplaatst: 14 april 2022

Pater Johan Meijer, CSsR 60 jaar priester

Pater Johan Meijer, CSsR 60 jaar priester Op zondag 24 […]

Geplaatst: 7 april 2022

Uitnodiging toekomstplan Parochie H. Maria

Aan alle parochianen van de parochie Heilige Maria, Er gebeurt […]

Geplaatst: 20 maart 2022