Creatieve ontmoeting: Gespreksstof

25 mei 2023 10:00 t/m 12:30
Locatie: Parochiecentrum Rosmalen,

Eens per maand werken wij op de donderdagen in 2023 met elkaar aan onze community art kunstwerken in Parochie Centrum Maria te Rosmalen. Tussen 10.00 en 12.30 bent u van harte welkom om te komen kijken. Als u graag wilt laten weten dat u komt dan kunt u gerust even een berichtje sturen.

Anne van den Heuvel begeleidt de bijeenkomst. Zij is ontwerpster en textielkunstenares, gespecialiseerd in het maken van unieke akoestische wandkleden en oplossingen op maat, op het snijvlak van autonome en toegepaste kunst.

Portretten van 'muzen' in textiel

Met een team van vrijwilligers werkt Anne aan het realiseren van een serie muzen in verschillende textiel-technieken. Deze muzen zijn meer dan levensgroot. De werken worden altijd met de hand gemaakt. Samen. Met elkaar. Aan tafel. Dat vergt aandacht en geduld, voor elkaar en voor het handwerk. De liefde waarmee de werken tot stand komen is voelbaar.

Aan de tafels ontstaan niet alleen de werken, maar ook de gesprekken. Vriendschappen. Gemeenschapszin. Verbinding. Contact. Je hoort erbij …voelt je nuttig, gezien, gehoord. Een lach, een traan en alles daar tussenin. Van kwetsbare verhalen tot slap geouwehoer. Alles mag er zijn. Toch is het ook vaak even sereen en stil aan tafel. Pure focus.

Het geeft ook rust, de oneindige herhaling van het zetten van steekjes. Borduren zorgt ervoor dat je in het moment bent. Hier en nu. Het leert je geduldig te zijn. Je bent je heel bewust van elke handeling die je doet. Het is heel aards om dingen met je handen te doen. De verstilling van de beweging.

Data

25 mei 2023
15 juni 2023
20 juli 2023
24 augustus 2023
21 september 2023
19 oktober 2023
16 november 2023