Herdenking 4 mei

Ieder jaar verzorgt het Rodenborch-College samen met gedachteniskapel Vennehof op 4 mei een herdenkingsbijeenkomst in de Lambertuskerk.

Vanwege de beperkingen rond het coronavirus is dat, net als vorig jaar, fysiek niet mogelijk. Daarom zal er online stilgestaan worden bij de dodenherdenking.
Het Rodenborch-College heeft diverse optredens met muziek van leerlingen, docenten en het Callistus Ensemble laten filmen evenals stemmige verhalen, gedichten en een woordje van kapelaan Gideon.

Vervolgens is dit tot een mooi geheel samengesmeed. Het resultaat is dinsdag 4 mei om 19.00 uur o.a. te zien via kerkdienstgemist.nl en rodenborch.nl

Let op:
De avondmis van 19.00 uur in de Lambertuskerk komt op 4 mei te vervallen.

Carnavalsmis in Zandhazendurp

Een spontaan idee van kapelaan Gideon en prins Dirk Verbiesen resulteerde in een carnavalsmis op zondag 14 februari. Ondanks dat er geen carnaval gevierd werd, stond deze viering wel in het teken van dit feest.
Zo werd het welkomstwoord gedaan door de voorzitter van de Raad van XI, Rein Merx, en droeg ook adjudant Ton zijn steentje bij. Bijzonder was dat de kapelaan de dienst samen met zijn vader (diaken van Meeteren) voor kon gaan.

Daarnaast waren de voorbedes, op aangeven van de kapelaan, door de carnvalsclubs zelf geschreven. Uit deze viering bleek niet alleen het gemis van carnaval, maar ook het leed wat de leden van de clubjes afgelopen jaar is overkomen. Er werd teruggekeken op een jaar met ziekte en overlijden, maar ook kon er gelukkig vooruitgekeken worden naar 11-11-2021: de dag dat er wellicht een nieuwe prins zal aantreden in Zandhazendurp.

Hoog bezoek in Zandhazendurp

Op zaterdag 13 februari werd kapelaan Gideon van Meeteren bezocht door carnavalsprins Dirk Verbiesen en zijn adjudant (en broer) Ton. Eigenlijk had zaterdag de kinderoptocht door Romalen moeten trekken, maar aangezien carnaval dit jaar niet gevierd wordt, besloten prins en adjudant bloemen aan te bieden aan de mensen die het carnaval normaal gesproken zo mooi maken. Zo gingen ze langs bij de horeca, de instellingen en de pastorie, om iedereen een hart onder de riem te steken.