Vervolgbijeenkomsten samenvoegingsproces

9 april Laurentiuskerk - 11 april Lambertuskerk

Op dinsdag 9 april om 19.30 uur in de Laurentius en op donderdag 11 april om 19.30 uur in de Lambertus zijn bijeenkomsten gepland, met name voor de kerkgangers van beide kerken. Maar iedereen is welkom.

Dan wordt de vooruitgang van het samengaan van de geloofsgemeenschappen rond de Laurentius en de Lambertus besproken. Op die avonden kunnen de zorgen en dromen voor de toekomst van de gemeenschappen worden gedeeld.

Deze bijeenkomsten passen in een periode van veelvoudig en positief overleg met vele werkgroepen rondom het samengaan van de geloofsgemeenschappen van de Laurentius en de Lambertus. De kerkgangers zijn daarbij natuurlijk de grootste groep.

Welkom

Voel je welkom bij de bijeenkomsten op 9 of 11 april! Jouw mening en visie als betrokken parochiaan zijn belangrijk voor ons en tellen mee. Iedereen mag zich gehoord en welkom blijven voelen in de Laurentius en Lambertus.

In de besprekingen over het samengaan is er vooral één punt van zorg. Dat is het verschil in ruimte. We hebben een architect en een interieurarchitect gevraagd om hier eens over na te denken. Die heeft een interessant voorstel voor aanpassing van met name het priesterkoor in de Lambertuskerk, waardoor er veel ruimte ontstaat. Dat zullen zij op beide avonden presenteren. Wij horen dan graag wat u daarvan vindt. Dus: welkom op 9 of 11 april!

Update over de kinderen in het geboortedorp van pater Titus

Zo gaat het met de kinderen in Akputu in Nigeria, het geboortedorp van pater Titus

Er zijn de afgelopen tijd christenvervolgingen geweest in Nigeria. Er zijn daardoor veel mensen in kampen gaan wonen, omdat zij uit hun huizen zijn gevlucht. Hun landbouwgronden kunnen ze niet meer bewerken. Door deze vreselijkheden hebben mensen geen vrije toegang meer tot de eerste levensbehoeften. Ook de afschaffing van de oliesubsidies heeft het leven van de mensen moeilijk gemaakt. De inflatie is gestegen naar 32.7% en levensmiddelen zijn daardoor veel duurder geworden. Er zijn heel veel gezinnen die nauwelijks te eten hebben.

Maar het gaat goed met onze sponsorkinderen. Zij zijn net klaar met hun eerste termijnexamens. De tweede termijn begint op 15 april.

Benedict Tyokase, die bij de zus van pater Titus woont, is heel blij met zijn nieuwe school. Hij is ook ingeschreven in de nieuwe parochie als misdienaar. De vader van Christopher Denen is blind is en ziek geworden. De moeder van Pater Titus vertelde dat hij niets te eten heeft. Pater Titus vroeg daarom hulp aan zijn broer, die rijst en ander voedsel voor hem en een andere familie gekocht heeft. De andere sponsorkinderen doen het ook goed op school.

Wij willen deze kinderen graag blijven helpen. U kunt uw bijdragen overmaken op het rekeningnummer van de Parochie Heilige Maria: NL22 RABO 0163 3640 52 onder vermelding van ‘’Arme Kinderen Nigeria’’

Wij kunnen niet alle problemen oplossen, maar met onze bijdragen kunnen we deze mensen, en zeker hun kinderen een toekomst geven.

Dank en Zalig Pasen,

Pater Titus

Wandeling met wandelcoaches

Wandelcoaches Lieke Heerkens, Irene Knuvers en uitvaartverzorgster Lilian Arts-Lommelen verzorgen speciale wandelingen. Hierbij kan je een verhaal delen, op krachten komen en je veerkrachtig voelen. De wereld anders bekijken geeft ruimte in je hoofd. Als je een dierbaar iemand hebt verloren kan een wandeling rust geven. Maar… samen wandelen is vooral ook gezellig. Al wandelend voel je de lente, de veerkracht van de natuur. Je hoeft geen goede conditie of uithoudingsvermogen te hebben: gewoon nieuwsgierig zijn is al voldoende.

We verzamelen bij Hof (stadsboerderij) Eyghentijds en starten met koffie/thee en wat lekkers erbij, daarna gaan we op pad. Na een tocht van ongeveer 45 minuten, komen we daar weer terug.

Datum: dinsdag 16 april 2024 - Tijdstip: 10.00 – 11.45 uur

Adres: Hof Eyghentijds – Lunerkampweg 5, 5245 NB Rosmalen
Kosten: 4 euro inclusief de koffie/thee

Vragen en/of aanmelden bij Lilian - info@artslommelen.nl – 06 53 61 6114.