Zomeravonden in de Sint Cathrien 3

18 juli 2023 19:30 t/m 18 juli 2023 22:00
Locatie: Sint Cathrien,

Johanneke Bosman vertelt: "Met Maria het leven vieren"

Haar hart klopt sneller als het over de heilige Nicolaas gaat, maar ook Maria heeft een bijzondere plaats in het hart van pastoraal werker Johanneke Bosman. Zij was jarenlang vrijwilliger in Lourdes, kent Rome op haar duimpje en kwam in menige Maria-bedevaartsplaats. Zij is gefascineerd door de litanie van Loreto, waarin aan Maria vele titels worden toegeschreven, die allemaal een betekenis hebben. Johanneke kan er smakelijk over vertellen. En dat doet zij dan ook op 18 juli om 20.00 uur. Welkom, ook voor de gezellige ontmoeting erna.

Een zomer van voedende rust: zomerontmoetingsavonden in de St. Cathrien - Elke dinsdag 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur)

Deze zomer geeft de Sint Cathrien iedereen de ruimte om een andere betekenis aan de zomer te geven dan ver weg het avontuur te zoeken. Iedere dinsdagavond tot en met 29 augustus worden er diverse activiteiten georganiseerd rond het thema: ‘Met Maria het leven vieren’: lezingen, muziekavonden en een filmavond.

Tijdens deze dinsdagavonden is er de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten bij steeds een nieuwe activiteit. Bekijk de zomer eens vanuit een ander perspectief. Nu alle clubjes en verplichtingen wegvallen, kan je op vakantie gaan en het avontuur opzoeken of de ruimte nemen om even te landen in de rust die bij deze periode komt kijken. Natuurlijk hoef je daar niet helemaal voor stil te zitten. De Parochie Heilige Maria zorgt in de Cathrien voor avonden waarop rust, openheid, ontmoetingen en genieten van het leven op een unieke manier samenkomen. Er zijn onder andere meditaties, lezingen en ook staan er muziekvoordrachten op het programma, onder andere van gerenommeerd organist Laurens de Man, musicus Koen Leenaers, pastoraal werker Johanneke Bosman, cultuur theoloog Frank Bosman, stadspastoor Paul Janssen en vele anderen.

Programma

  • 18 juli: Johanneke Bosman vertelt: "Met Maria het leven door"
  • 25 juli: Orgelmuziek door Laurens de Man
  • 1 augustus: Film: The red turtle
  • 8 augustus: Paul Janssen vertelt: "Met Jozef het leven door"
  • 15 augustus: Vieren met Maria
  • 22 augustus: Muziek uit de Keltische wereld met Frank en Mariëlle Bosman
  • 29 augustus: Muziek(workshop) door Koen Leenaers