Zomeravonden in de Sint Cathrien 8

22 augustus 2023 19:30 t/m 22 augustus 2023 22:00
Locatie: Sint Cathrien,

Muziek uit de Keltische traditie door Mariëlle en Frank Bosman - 22 augustus

Mariëlle en Frank brengen liederen ten gehoor uit de Keltische wereld waar katholieke heiligen hand in hand lopen met zeemeerminnen en elfen. Het zijn melancholische liederen over een ver verleden dat niettemin altijd nabij is.

Een zomer van voedende rust: zomerontmoetingsavonden in de St. Cathrien
Elke dinsdag 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur)

Deze zomer geeft de Sint Cathrien iedereen de ruimte om een andere betekenis aan de zomer te geven dan ver weg het avontuur te zoeken. Iedere dinsdagavond tot en met 29 augustus worden er diverse activiteiten georganiseerd rond het thema: ‘Met Maria het leven vieren’: lezingen, muziekavonden en een filmavond.

Tijdens deze dinsdagavonden is er de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten bij steeds een nieuwe activiteit. Bekijk de zomer eens vanuit een ander perspectief. Nu alle clubjes en verplichtingen wegvallen, kan je op vakantie gaan en het avontuur opzoeken of de ruimte nemen om even te landen in de rust die bij deze periode komt kijken. Natuurlijk hoef je daar niet helemaal voor stil te zitten. De Parochie Heilige Maria zorgt in de Cathrien voor avonden waarop rust, openheid, ontmoetingen en genieten van het leven op een unieke manier samenkomen. Er zijn onder andere meditaties, lezingen en ook staan er muziekvoordrachten op het programma, onder andere van gerenommeerd organist Laurens de Man, musicus Koen Leenaers, pastoraal werker Johanneke Bosman, Ierlandfans Mariëlle en Frank Bosman, stadspastoor Paul Janssen en vele anderen.

Programma

  • 22 augustus: Muziek uit de Keltische wereld met Frank en Mariëlle Bosman
  • 29 augustus: Muziek(workshop) door Koen Leenaers