Zomeravonden in de Sint Cathrien 6

8 augustus 2023 19:30 t/m 8 augustus 2023 22:00
Locatie: Sint Cathrien,

Paul Janssen vertelt: "Met Jozef het leven door"

Mensen steken lichtjes aan bij Maria. Als we geen woorden hebben om te bidden, klinkt het Wees Gegroet vertrouwd. Maar Maria zou niets zijn zonder haar Jozef. Stadspastoor Paul Janssen richt daarom vandaag de aandacht op Jozef, als trouwe vader, echtgenoot en nog veel meer. Jozef mag er zijn!

Een zomer van voedende rust: zomerontmoetingsavonden in de St. Cathrien - Elke dinsdag 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur)

Deze zomer geeft de Sint Cathrien iedereen de ruimte om een andere betekenis aan de zomer te geven dan ver weg het avontuur te zoeken. Iedere dinsdagavond tot en met 29 augustus worden er diverse activiteiten georganiseerd rond het thema: ‘Met Maria het leven vieren’: lezingen, muziekavonden en een filmavond.

Tijdens deze dinsdagavonden is er de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten bij steeds een nieuwe activiteit. Bekijk de zomer eens vanuit een ander perspectief. Nu alle clubjes en verplichtingen wegvallen, kan je op vakantie gaan en het avontuur opzoeken of de ruimte nemen om even te landen in de rust die bij deze periode komt kijken. Natuurlijk hoef je daar niet helemaal voor stil te zitten. De Parochie Heilige Maria zorgt in de Cathrien voor avonden waarop rust, openheid, ontmoetingen en genieten van het leven op een unieke manier samenkomen. Er zijn onder andere meditaties, lezingen en ook staan er muziekvoordrachten op het programma, onder andere van gerenommeerd organist Laurens de Man, musicus Koen Leenaers, pastoraal werker Johanneke Bosman, cultuur theoloog Frank Bosman, stadspastoor Paul Janssen en vele anderen.

Programma

  • 8 augustus: Paul Janssen vertelt: "Met Jozef het leven door"
  • 15 augustus: Vieren met Maria
  • 22 augustus: Muziek uit de Keltische wereld met Frank en Mariëlle Bosman
  • 29 augustus: Muziek(workshop) door Koen Leenaers