Zalig Nieuwjaar!

8 januari 2023

It’s the most wonderful time of the year. Of, zoals we dit in onze taal zeggen: het is de mooiste tijd van het jaar. Dit bekende lied zingt Andy Williams over de kerstdagen. Ik denk dat heel veel mensen het met hem eens zijn. Ikzelf kan terugkijken op mooie kerstdagen met veel activiteiten.

Allereerst kwamen er ongeveer 700 kinderen van de basisscholen naar de Lambertuskerk om naar het kerstverhaal te luisteren, de kerststal te bekijken en liedjes te zingen (en te springen) onder leiding van Marcel en Lydia Zimmer.

Daarna op 'De Driespong' de kerstbomen en kerststal ingezegend terwijl ons kinderkoor 'Eigenwijs' mooie kerstliederen aan het zingen was. Vervolgens een kerstlunch in 'Steunpunt Van Meeuwenhof' en dan natuurlijk de vieringen tijdens de kerstdagen.

En nu is het alweer 2023. Ik kan terugkijken op een bewogen jaar. Een jaar met ups, maar ook met downs. En zo is het bij veel mensen, vermoed ik: mensen die terugkijken op een mooi jaar, maar er zullen ook mensen zijn die dankbaar zijn dat dit jaar achter de rug is.

Toen ik een half jaar uit de running was heb ik veel kaartjes, appjes en telefoontjes mogen ontvangen. Dit heeft me erg goed gedaan en ik denk dat het een mooi iets is dat we naar elkaar omzien. Misschien kan dit een goed voornemen zijn voor dit komende jaar. In de kerk noemen we onszelf broeders en zusters en het zou toch mooi zijn als we met broederlijke liefde met elkaar omgaan, naar elkaar omzien en voor elkaar zorgen. Op zo’n manier wordt dit jaar een wonderful time.

Dit is de eerste nieuwsbrief die niet gemaakt is door Sophie Fleur Verbiesen. Zij is per 1 januari 2023 gestopt als medewerker communicatie. Aan het begin van parochie H. Maria is zij voor ons komen werken. Aangezien ik ook in de werkgroep communicatie werkte heb ik achter de schermen kunnen zien hoeveel werk ze heeft verzet.

Zo hebben we nu o.a. een prachtige website, ontvingen we mooie nieuwsbrieven met een combinatie van serieus nieuws, een frisse uitstraling en geestigheden en is er een prachtig paasmagazine uitgebracht. Daarnaast heeft ze de opening van het parochiecentrum georganiseerd met een aantal vrijwilligers en heeft ze posters gemaakt en de promotie gedaan voor tal van activiteiten, waaronder de installatie van de pastoor.

Bij deze wil ik haar bedanken voor al haar inzet en prettige samenwerking!

Kapelaan Gideon van Meeteren

Meer columns

Vredesweek

Elke derde zondag van september is de nationale vredesweek. Samen […]

Geplaatst: 15 september 2023

Pub-Kwis

De scholen zijn weer begonnen. Op Facebook zie je foto’s […]

Geplaatst: 6 september 2023

Inspiratie

Regelmatig krijgt het team dat de etalages in het parochiecentrum […]

Geplaatst: 25 augustus 2023

Allemaal stralende gezichten

“Het was ook voor ons een hele fijne ervaring en […]

Geplaatst: 18 augustus 2023

Licht in de wereld

Ga er even lekker tussenuit! Geniet van je vakantie! Dit […]

Geplaatst: 11 augustus 2023

Wereld Jongerendagen 2023

Iedere drie jaar zijn de internationale wereldjongerendagen (WJD). Het initiatief […]

Geplaatst: 4 augustus 2023

Generaal

Bij de koffie in het Sint Janscentrum schoof ook mgr. […]

Geplaatst: 28 juli 2023