Vredesweek

15 september 2023

Elke derde zondag van september is de nationale vredesweek. Samen met duizenden mensen komen we in actie. In het hele land worden heel veel activiteiten georganiseerd om onder aandacht te brengen hoe belangrijk we in de wereld van vandaag vrede nodig hebben. De eerste zondag van de vredesweek wordt gezien als de vredeszondag.

Met wat er vandaag gebeurt op onze wereld is het nootzakelijk om stil te staan bij het woord vrede. Als we aan vrede denken, is het niet alleen de afwezigheid van oorlog en conflicten tussen twee of meer volken, naties of families. Het is breder dan dat. Vrede houdt in dat we een goede relatie met God, onszelf, onze medemens en de natuur hebben.

Het gaat om een staat die rust, tevredenheid, heelheid en compleet zijn omvat. Achter de verschillende soorten van vrede ligt volgens de bijbel uiteindelijk maar eén bron van vrede. God is de ultieme gever van vrede. Er is geen echte vrede zonder God. Jezus zegt: "Mijn vrede geef ik u”.

Vrede, in het Hebreeuws shalom, is de diepste vorm van heelheid, welzijn, en volmaaktheid. Het is die vrede die ons diepe rust geeft ondanks de omstandigheden.

We blijven bidden voor vrede in de wereld vooral tussen Rusland en Oekraïne ook vrede in gezinnen zodat kinderen kunnen opgroeien in een warme harmonieuze omgeving van vrede.

Pater Titus Ikyomke

Meer columns

Morgenster

Maria is de patrones van onze parochie, met haar voorspraak […]

Geplaatst: 29 september 2023

Pub-Kwis

De scholen zijn weer begonnen. Op Facebook zie je foto’s […]

Geplaatst: 6 september 2023

Inspiratie

Regelmatig krijgt het team dat de etalages in het parochiecentrum […]

Geplaatst: 25 augustus 2023

Allemaal stralende gezichten

“Het was ook voor ons een hele fijne ervaring en […]

Geplaatst: 18 augustus 2023

Licht in de wereld

Ga er even lekker tussenuit! Geniet van je vakantie! Dit […]

Geplaatst: 11 augustus 2023

Wereld Jongerendagen 2023

Iedere drie jaar zijn de internationale wereldjongerendagen (WJD). Het initiatief […]

Geplaatst: 4 augustus 2023

Generaal

Bij de koffie in het Sint Janscentrum schoof ook mgr. […]

Geplaatst: 28 juli 2023