Sponsorkinderen in Akputu, Nigeria

15 december 2023

Lieve mensen,

De advent en de kersttijd zijn bijzondere periodes in het jaar. In deze donkere dagen voor kerst zien we hoe belangrijk licht in ons leven is. Wij hebben over een aantal jaren licht gebracht naar de kinderen in mijn geboortedorp Akputu dankzij jullie bijdragen om hen op die manier een toekomst te geven.

Dit jaar heb ik ervoor gekozen om tijdens de schooldagen er naartoe te gaan, zodat ik onze sponsor- kinderen op school heb kunnen bezoeken. Ondanks het warme weer van zo’n 32 graden had ik de gelegenheid niet alleen de kinderen te bezoeken maar ook hun ouders en de schooldirecteuren. Het waren steeds bijzondere momenten. Het gaat gelukkig goed met onze sponsorkinderen. Iedereen is heel dankbaar voor alle steun en hulp. Hier wat nieuws over hen:

Paul Tyover, die bij mijn moeder woont, is een heel intelligente jongen. Hij is de beste van zijn klas. Paul kan nu best wel goed Engels schrijven en spreken. Ik had de kans zijn leraren te ontmoeten en ook zijn moeder. De leraren van Paul zijn verbaasd over de ontwikkeling van Paul in de afgelopen jaren. Pauls moeder is gehandicapt en zijn vader is al lang geleden overleden.

Peter Adzenda is de zoon van mijn overleden oom. Hij moet elke dag ver lopen om naar school te kunnen gaan, omdat mijn oom besloten hee aan de andere kant van het dorp te gaan wonen. Peter woont samen met zijn moeder en twee van de vrouwen van mijn overleden oom. Hij is altijd netjes gekleed in zijn uniform en is steeds op tijd op school.

Christopher Denen. Vanwege het onveilige terrein waar zijn school gevesgd is, hebben we besloten om van school te veranderen, naar een veiliger plaats. Er zijn voortdurend aanvallen van Fulani, herders en de lokale boeren. Hij woont nu bij mijn zus in de stad en gaat naar school. Daar bezocht ik Christopher.

Stella Dugguh en haar ouders zijn blij dat zij een kans hee gekregen om naar school te gaan. Ze heeft beloofd dat iedereen trots op haar kan zijn.

Bendoo Orya is nu in Senior Secondary 2. Hij wil priester worden. Hij was verrast mij te zien. Ze waren examens aan het maken toen ik ze bezocht. Na zijn toets ben ik met hem naar zijn huis gegaan. Ik heb zijn ouders ontmoet. Ze uiten allemaal hun vreugde over deze unieke kans die hun kind krijgt.  De overige gesponsord kinderen doen het erg goed op school.

Onze sponsorkinderen en ik wensen u allemaal fijne kerstdagen en een goed en gezond nieuwjaar. Het nieuwe schooljaar begint op 8 januari 2024.

U kunt deze kinderen blijven helpen door uw bijdrage over te maken op rekeningnummer NL22 RABO 0163 3640 52 t.n.v. Parochie H. Maria, onder vermelding 'Arme kinderen Nigeria'.

Pater Titus Ikyomke

Meer columns

Wie waren er nog meer?

Het is niet te ontkennen, de carnaval is voorbij. De […]

Geplaatst: 14 februari 2024

Carnaval

Carnaval. Veel mensen zullen de komende dagen uit hun dak […]

Geplaatst: 7 februari 2024

Maria Lichtmis - opdracht van de Heer in de tempel

De opdracht van de Heer in de tempel wordt ook […]

Geplaatst: 2 februari 2024

Namen en nummers

Een tijd geleden kwam ik op het spoor van het […]

Geplaatst: 19 januari 2024

Brabander vliegt uit

Komende zondag staat in het teken van een beroemde Brabander: […]

Geplaatst: 12 januari 2024

Drie? Koningen?

We weten niet beter of er volgden drie koningen een […]

Geplaatst: 5 januari 2024

Klink klokje klingelingeling

Afgelopen week waren kinderen van Kindcentrum Het Stadshart op bezoek […]

Geplaatst: 22 december 2023