Kerkkoor Musica 25 jaar

8 oktober 2022

In 1995 werd het koor Musica opgericht, hoofdzakelijk zingend in de Laurentiuskerk. Dit 25-jarig jubileum is door corona niet gevierd. Daarom deed het koor dat op 25 september uitbundig.

Het samen zingen heeft het 45 leden tellend kerkkoor al die jaren bijeengebracht met Nico Schoenmakers net zo lang als muzikaal leider. Het is goed om belangrijke momenten in het leven te vieren en dankbaar terug te kijken. De feestdag werd begonnen met een mooie en drukbezochte eucharistieviering in de Laurentiuskerk.

Het koor was feestelijk gekleed, de kerk prachtig versierd en in de anderhalf durende viering klonken schitterende gezangen.

Naar aanleiding van het evangelie over de talenten werd er in de preek op gewezen dat Musica haar gegeven talenten volop gebruikt: zij zet het licht niet onder de korenmaat. Er werd benadrukt dat het fijne van bij een kerkkoor zijn is: dat je nooit alléén zingt maar samen, iets moois voortbrengt én mensen in de kerk meetrekt.

Zingen is bijeenbrengen: Jij zingt met mij en ik met jou. We zingen samen, onze stemmen vormen één klank. Zo zijn we ’n prachtig groot koor, in dienst van de kerk. Door te zingen ontdekken we dat we één gemeenschap zijn: meerstemmig, soms harmonieus, soms met dissonanten. C’est la vie!

Zingen is óók bidden: in een lied krijgen woorden vleugels….ze stijgen op…gaan boven zichzelf uit. Zingend vinden we antwoord; wellicht laat God zich horen in de stilte van de noten. Zingen is, naast bijeenbrengen en bidden, ook verkondigen: al zingend verkondigen we Gods Woord in een psalm, een bijbellied, een meditatief lied.

Bijeenbrengen….bidden…..verkondigen: koor Musica doet het al meer dan 25 jaar. En met vreugde en enthousiasme en met veel inspiratie en scheppende verbondenheid.

Alle lof voor diegenen, die destijds dit koor oprichtten en nog altijd actief lid zijn.

Een bijzonder woord van dank aan muzikaal leider Nico. Hij heeft dit koor vanaf het begin begeleid. Hij deed dat met alle inzet, dienstbaarheid en geloof. Helaas gaat hij het koor verlaten om samen met zijn Frédérique te emigreren naar Frankrijk. Mag zijn opvolger, Richard Meulendijk, een goede klik krijgen met Musica en het koor met hem.

In de middag en avond werd het jubileum voortgezet in Villa Fleurie met een feestelijk walking dinner, zang en een ontzettend gezellig samenzijn. Er werd goed afscheid genomen van Nico en hij werd overladen met Franse en Brabantse cadeaus ten afscheid.

Enkele dagen na dit prachtige feest moesten we helaas constateren dat een groot aantal leden van het koor besmet was geraakt met corona.
Allen van harte beterschap!

Emeritus-diaken Jan Renders

Meer columns

Droom de wereld open

Dat is de titel van een muzikaal verhaal over het […]

Geplaatst: 23 februari 2024

Wie waren er nog meer?

Het is niet te ontkennen, de carnaval is voorbij. De […]

Geplaatst: 14 februari 2024

Carnaval

Carnaval. Veel mensen zullen de komende dagen uit hun dak […]

Geplaatst: 7 februari 2024

Maria Lichtmis - opdracht van de Heer in de tempel

De opdracht van de Heer in de tempel wordt ook […]

Geplaatst: 2 februari 2024

Namen en nummers

Een tijd geleden kwam ik op het spoor van het […]

Geplaatst: 19 januari 2024

Brabander vliegt uit

Komende zondag staat in het teken van een beroemde Brabander: […]

Geplaatst: 12 januari 2024

Drie? Koningen?

We weten niet beter of er volgden drie koningen een […]

Geplaatst: 5 januari 2024