Gewoon na de viering even koffie drinken

2 juni 2023

Afgelopen zondag had ik na een mooie Pinsterfeestviering in de Laurentiuskerk een boeiend gesprek met een parochiaan tijdens de koffie over hoe in Afrika liturgie wordt gevierd met dansen en klappen en wat zijn mening is over het sluiten van kerken in Nederland.

Koffiedrinken na de viering is zo gewoon, maar het is meer dan alleen maar een bakje doen. Al lang doen we dit in verschillende locaties in onze Mariaparochie. Iedereen is altijd welkom. Het gaat niet echt om de koffie. De echte reden om na de viering even aan te schuiven is dat mensen elkaar kunnen ontmoeten, en met elkaar praten en anderen mensen leren kennen.

Gelukkig zijn er in alle locaties mensen die koffie en thee zetten en schenken. Wij willen die mensen bijzonder danken. De viering eerst en de koffie daarna worden door velen als een geheel gezien.

Het is bijna vakantietijd, velen van ons blijven thuis. Het samen koffie drinken na de viering zal voor een aantal van hen een manier zijn om zich niet eenzaam te voelen tijdens de vakantie.

Het is heel fijn om te zien dat de kerkgangers het samenzijn na de viering onder het genot van een kop koffie op prijs stellen. Dus laten wij elkaar blijven ontmoeten, eerst in de kerk en daarna bij de koffie omdat de koffie na de viering extra lekker smaakt!

Pater Titus Ikyomke

Meer columns

Lieve mensen

Als je ziek bent, ben je opeens voor een heleboel […]

Geplaatst: 12 juli 2024

Groenkracht

In deze tijd van het jaar zie je overal ontplofte […]

Geplaatst: 5 juli 2024

Alles is economie

De vakantie staat voor de deur. Steeds meer mensen stellen […]

Geplaatst: 5 juli 2024

Productieve stilte

Het woord stilte kan worden herleid tot de Hebreeuwse term […]

Geplaatst: 21 juni 2024

Bidden onderweg

Na een mooie - maar eerlijk is eerlijk - nogal […]

Geplaatst: 14 juni 2024

Aanbidding

De aanbidding van het Allerheiligste is een echt Rooms-katholieke devotionele […]

Geplaatst: 31 mei 2024

Heilige Drie-eenheid

Het mysterie van de Allerheiligste Drie-eenheid is een fundamentele geloofsleer […]

Geplaatst: 26 mei 2024