Dankbaar

24 november 2023

Het is koud, nat en guur buiten. De nachten worden langer en als je in de avond door de straten loopt zie je telkens meer (kerst)verlichting verschijnen. Volgende week is het de eerste zondag van de Advent en zullen we het eerste kaarsje van de adventskrans ontsteken. Advent! Wat gaat de tijd toch snel. Ook in de St. Lambertuskerk is het duidelijk geworden dat we richting Kerstmis gaan: De kruiswegstaties zijn tijdelijk op een andere locatie opgeslagen en er is alweer een sterrenhemel aan de wand verschenen. Binnenkort zal de rechterkant van de kerk weer één grote kerststal zijn.

Ja, december is altijd een drukke, maar gezellige tijd. Eigenlijk ook al dit weekend. Aanstaande zaterdag vindt de jaarlijkse Gildemis van ons Sint Catharina – Sint Joris gilde uit Rosmalen plaats. Op zondag om 11 uur is er een speciale kinderviering in de St. Lambertuskerk en zal Sint Nicolaas op bezoek komen.
Een kerststal, een gildemis, een speciale sinterklaasviering en nog zoveel meer. Het is onwijs mooi dat dit allemaal gebeurt, maar dit kan niet zonder alle geweldige vrijwilligers. Eén keer per jaar is een vrijwilligersdag en daar worden alle vrijwilligers in het zonnetje gezet, maar ze kunnen niet genoeg bedankt worden. Er gebeuren zoveel dingen in het verborgene. Afgelopen zondag vierde het herenkoor hun Ceciliafeest en tijdens de receptie heb ik tegen alle koorleden gezegd dat ze datgene doen wat we vorige week in het evangelie hebben gehoord, namelijk hun talenten inzetten. En zo zijn er tal van vrijwilligers die dit doen. Er staat ineens een kerststal in de kerk, opgebouwd door geweldige bouwers, de Eerste Heilige Communie-werkgroep zorgt ervoor dat alles tip-top geregeld is voor de kinderen, een bloemensiergroep zorgt ervoor dat er prachtige bloemstukken staan. Zo kan ik nog wel even doorgaan. Ook al is er op dit moment geen vrijwilligersdag, toch wil ik bij deze weer eens benadrukken hoe belangrijk alle zij zijn en hoe dankbaar ik ben voor alles wat jullie doen. We weten allemaal dat je hen moet koesteren, maar veel meer nog dankbaar zijn voor alles wat ze doen. Dus voor alle mensen die zich inzetten in onze parochie, zichtbaar of onzichtbaar. Dank jullie wel voor al jullie tijd en inzet!!!

Kapelaan Gideon van Meeteren

Meer columns

Mariamaand

U weet het allemaal als parochiaan: onze parochie draagt de […]

Geplaatst: 11 mei 2024

Via Maria naar Jezus

In de pastorie in Handel, waar ik woon, wordt de […]

Geplaatst: 25 april 2024

Bernadette op visite

Afgelopen woensdag, 16 april, was het de feestdag van de […]

Geplaatst: 19 april 2024

Springend en jubelend in de tempel

In de Bijbel zijn er veel mensen die niet bij […]

Geplaatst: 12 april 2024

Twijfel

‘Ik geloof dat ik geloof’: zo luidt de titel van […]

Geplaatst: 5 april 2024

Jezus is verrezen!

Het is Pasen. We vieren de verrijzenis van Jezus. Christus […]

Geplaatst: 29 maart 2024

Van dichtbij

Het lijdensaltaar in de Sint Cathrien fascineert mij telkens als […]

Geplaatst: 22 maart 2024