Jazzviering - Jazz in Duketown

28 mei 2023 12:00 t/m 28 mei 2023 13:00
Locatie: Grote Kerk,

1e Pinksterdag, zondag 28 mei, 12.00 uur, Kerkplein Den Bosch

Het bekende jazz-trio Verploegen, Verhoeff en van der Westen speelt tijdens Jazz in Duketown in de jaarlijkse jazzviering. Deze virtuoze muzikanten spelen al meer dan twintig jaar samen. Tijdens deze Pinksterviering hoor je hun ervaring en subtiele spel rondom het thema van de viering: als een Lopend Vuurtje.

Jaarlijks organiseert de Protestantse Gemeente en het Beraad van Kerken ’s-Hertogenbosch tijdens Jazz in Duketown een viering. Bij goed weer wordt deze viering buiten op het Kerkplein gehouden, waarbij de bezoekers op de trappen van de Grote Kerk zitten. Ds Erica Scheenstra en pastoor Paul Janssen zullen de viering leiden.

Jazz in Duketown valt tijdens Pinksteren. Pinksteren is het feest van de Geest, van de goddelijke vonk die mensen vurig en enthousiast maakt. Daarom is het thema van deze viering: als een Lopend vuurtje. Want enthousiasme, aandacht, zorg en liefde kun je doorgeven aan elkaar.

Beraad van Kerken

Het Beraad van Kerken ’s-Hertogenbosch zet zich in om eenheid en verbondenheid tussen kerken en christenen te bevorderen, en om een bijdrage te leveren aan het samenleven in onze stad. De dienst komt tot stand met medewerking van Jazz in Duketown.