Zomeravonden in de Sint Cathrien - dinsdag 22 augustus

2 augustus 2023

Samen zingen rond het Stabat Mater - 29 augustus, 20.00 uur

We gaan samen zingen. Thema van deze Zomeravonden is “Met Maria het leven vieren”. Daar hoort ook het einde van het leven bij. Het ‘Stabat Mater’ is een gezang dat je diep raakt. We gaan de oorspronkelijke gregoriaanse versie zingen en een Nederlandse tweestemmige versie. Samen kijken/horen we wel hoever we komen. Het klinkt altijd mooi in de Sint Cathrien.

We hopen dat dit een mooi slot zal zijn van een fijne zomer. Tot ziens in de Sint Cathrien! De inloop is vanaf 19:30, de avond begint om 20.00 uur.

Een zomer van voedende rust: zomerontmoetingsavonden in de St. Cathrien - Elke dinsdag 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur)

Deze zomer geeft de Sint Cathrien iedereen de ruimte om een andere betekenis aan de zomer te geven dan ver weg het avontuur te zoeken. Iedere dinsdagavond tot en met 29 augustus worden er diverse activiteiten georganiseerd rond het thema: ‘Met Maria het leven vieren’: lezingen, muziekavonden en een filmavond.

Tijdens deze dinsdagavonden is er de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten bij steeds een nieuwe activiteit. Bekijk de zomer eens vanuit een ander perspectief. Nu alle clubjes en verplichtingen wegvallen, kan je op vakantie gaan en het avontuur opzoeken of de ruimte nemen om even te landen in de rust die bij deze periode komt kijken. Natuurlijk hoef je daar niet helemaal voor stil te zitten. De Parochie Heilige Maria zorgt in de Cathrien voor avonden waarop rust, openheid, ontmoetingen en genieten van het leven op een unieke manier samenkomen. Er zijn onder andere meditaties, lezingen en ook staan er muziekvoordrachten op het programma, onder andere van gerenommeerd organist Laurens de Man, musicus Koen Leenaers, bekende Bosschenaar Willem Hörmann, pastoraal werker Johanneke Bosman, cultuurtheoloog Frank Bosman, stadspastoor Paul Janssen en vele anderen.

Meer nieuws

Maria-expositie 'Op weg' in de Sint Cathrien

Oktober activiteiten rond Maria De parochie Maria besteedt in de […]

Geplaatst: 18 september 2023

Open Monumentendagen

Zaterdag 9 september Sint Cathrien - 's-Hertogenbosch 10.00-17.00 uur Dit […]

Geplaatst: 6 september 2023

Pater Titus in de krant (AD / BD)

Vorige week werd pater Titus geïnterviewd door Chris van Mersbergen […]

Geplaatst: 21 augustus 2023

Bossche Bedevaart naar Uden

15 augustus 2023, Maria Tenhemelopneming Op 15 augustus pakten we […]

Geplaatst: 19 augustus 2023