Wereldlichtjesdag, 11 december, 18:45 uur, Sint Cathrien

3 december 2022

Wereldwijd worden op de tweede zondag van december om 19:00 uur kaarsen aangestoken voor kinderen die op welke leeftijd en om welke reden dan ook zijn overleden. Zo gaat – langs alle tijdzones – het licht de wereld rond. Een prachtige gedachte.

Wij sluiten ons als parochie Maria hier graag bij aan. Dat doen we met een speciale viering voor iedereen op zondag 11 december om 18:45 uur in de Sint Cathrien. Ouders van overleden kinderen zijn welkom, en natuurlijk ook broers, zussen, grootouders, andere familieleden en iedereen die zich verbonden voelt.

De viering is een tweeluik. Het eerste deel is meer bezinnend, met gedichten en muziek (verzorgd door Frank en Mariëlle Bosman). Om 19:00 uur ontsteken we lichtjes en is er gelegenheid voor wie dat wil om de naam van een kind te noemen.

Daarna is er ruimte om actief individueel of in groepjes op verschillende manieren stil te staan bij en bezig te zijn met het verlies, de herinnering. Er is koffie, thee, limonade en gelegenheid om na te praten met elkaar of een van de pastores.

Meer nieuws

Expositie "Vertel me wie je bent"

De Sint Cathrien is vanaf 16 mei t/m zondag 26 […]

Geplaatst: 15 mei 2024

"Ik zoek God": 3 bijeenkomsten over Nietzsche

Eeuwenlang hebben we de zin van ons leven afhankelijk gemaakt […]

Geplaatst: 1 mei 2024

4 en 5 mei: Stilstaan bij vrijheid in Rosmalen

4 mei herdenk je! De herdenking van alle oorlogsslachtoffers is […]

Geplaatst: 25 april 2024

Namen en nummers - Meeleven met Bossche oorlogsslachtoffers

Workshop naambordjes maken in Sint Cathrien In de Tweede Wereldoorlog […]

Geplaatst: 25 april 2024