Vervolgbijeenkomsten samenvoegingsproces

4 april 2024

9 april Laurentiuskerk - 11 april Lambertuskerk

Op dinsdag 9 april om 19.30 uur in de Laurentius en op donderdag 11 april om 19.30 uur in de Lambertus zijn bijeenkomsten gepland, met name voor de kerkgangers van beide kerken. Maar iedereen is welkom.

Dan wordt de vooruitgang van het samengaan van de geloofsgemeenschappen rond de Laurentius en de Lambertus besproken. Op die avonden kunnen de zorgen en dromen voor de toekomst van de gemeenschappen worden gedeeld.

Deze bijeenkomsten passen in een periode van veelvoudig en positief overleg met vele werkgroepen rondom het samengaan van de geloofsgemeenschappen van de Laurentius en de Lambertus. De kerkgangers zijn daarbij natuurlijk de grootste groep.

Welkom

Voel je welkom bij de bijeenkomsten op 9 of 11 april! Jouw mening en visie als betrokken parochiaan zijn belangrijk voor ons en tellen mee. Iedereen mag zich gehoord en welkom blijven voelen in de Laurentius en Lambertus.

In de besprekingen over het samengaan is er vooral één punt van zorg. Dat is het verschil in ruimte. We hebben een architect en een interieurarchitect gevraagd om hier eens over na te denken. Die heeft een interessant voorstel voor aanpassing van met name het priesterkoor in de Lambertuskerk, waardoor er veel ruimte ontstaat. Dat zullen zij op beide avonden presenteren. Wij horen dan graag wat u daarvan vindt. Dus: welkom op 9 of 11 april!

Meer nieuws

Expositie "Vertel me wie je bent"

"Wat is er religieus of spiritueel of heilig in mijn […]

Geplaatst: 17 april 2024

Relikwie H. Bernadette in Bossche Sint Jan

Een schrijn met een reliek van de Heilige Bernadette Soubirous […]

Geplaatst: 9 april 2024

Update over de kinderen in het geboortedorp van pater Titus

Zo gaat het met de kinderen in Akputu in Nigeria, […]

Geplaatst: 27 maart 2024

Wandeling met wandelcoaches

Wandelcoaches Lieke Heerkens, Irene Knuvers en uitvaartverzorgster Lilian Arts-Lommelen verzorgen […]

Geplaatst: 26 maart 2024