Nieuwe pastoraal werker voor parochie H. Maria

26 juni 2022

"Ik heb op verschillende plekken iets mogen leren en iets mogen brengen”

Per 1 juli komt Johanneke Bosman bij onze parochie in dienst. Ze kijkt ernaar uit en heeft het gevoel dat de Heilige Geest er iets mee te maken heeft gehad dat deze vacature op haar pad kwam. Ze volgt hiermee Embregt Wever op, die een jaar geleden is vertrokken.
Johanneke is theologe en heeft zowel de afstudeerrichting pastoraal werk als die van docent godsdienst en levensbeschouwing voltooid. Het helpt haar enorm in haar werk. “In het pastoraat werk je met groepen en als je dan een didactische achtergrond hebt, is dat echt heel verrijkend.”

Ze is een bezige bij en deed veel ervaring op bij diverse werkgevers. Zo studeerde ze nog in Rome, liep ze stage bij defensie, werkte ze bij een blindeninstituut, gaf ze les op een Amerikaanse Highschool (Bijbelwetenschappen en sacramentstheologie) en werkte ze bij een katholieke radiozender. “Ik heb echt heel veel mooie dingen mogen doen en daarin mijn weg mogen zoeken. Ook het werken bij niet-kerkelijke organisaties was fijn. Je leert daardoor op een andere manier naar dingen te kijken en dat is waardevol voor mijn werk binnen de kerk.” Nu werkt ze nog in een oecumenische gemeente in Utrecht. “Dat is ook weer heel anders om te zien of te ervaren: hoe je op verschillende manieren samen kerk kunt zijn, samen volgelingen van Jezus bent. Daar ben ik dus ook dankbaar voor: ik heb op verschillende plekken iets mogen leren en iets mogen brengen.”

Jojanneke werd door een bekende op de vacature bij onze parochie gewezen. “Die persoon zei: dat is jouw plek. Ik werd nieuwsgierig en ben op zoek gegaan naar meer informatie en eigenlijk werd ik steeds enthousiaster. Er zijn enorm veel ambities en mogelijkheden. Dat had grote aantrekkingskracht. De Heilige Geest heeft daar ook iets mee te maken gehad. De aantrekkingskracht was namelijk heel groot.”

Haar geloof uit zich in de zin die de Heilige Hildegard van Bingen heeft gezegd: verbondenheid met het Levende Licht. “Dat vind ik zo liefdevol. Jezus zegt het ook: Abba Vader. Wij mogen leren, vieren en dienen, dat is onze opdracht als gelovigen, voor het Levende Licht wat wij God mogen noemen. Je ziet het ook in bedevaartsoorten, zoals Santiago de Compostella, hoe mensen aankomen. Er zit iets van een levendheid in, een soort stralend licht. Dat heeft Hildegard mooi gevangen in die ene zin. Ik hoop dat ik op voorspraak en onder de hoede van Maria iets van het Goddelijke Levende Licht in onze parochie mag laten groeien en stralen."

Meer nieuws

Creatief voor advent in augustus!

De zomer moet zelfs nog losbarsten en toch is het […]

Geplaatst: 20 juni 2024

Lucasavonden: Kerkvaders en de Schepping

In 2015 verscheen de encycliek 'Laudato sí' van paus Franciscus. […]

Geplaatst: 20 juni 2024

Zomeravonden 2024

Na het succes van vorige jaar organiseren we ook deze […]

Geplaatst: 13 juni 2024

Zondag 23 juni: Gildedag in Rosmalen

Na 16 jaar weer een Gildedag in Rosmalen Het St. […]

Geplaatst: 13 juni 2024