"Laudato Si" - tuin

2 oktober 2023

Rond de pastorie van de Sint Cathrien

Inmiddels is de pastorie van de Cathrien een heel eind klaar.  Alleen de tuin kan nog een flinke opknapbeurt gebruiken. Er is al wel wat gesnoeid, maar het blijft nog een wildernis. Daar willen we graag verandering in brengen. En dat vanuit de gedachte dat we zorgdragen voor een wereld die leefbaar is voor iedereen. Verantwoordelijkheid voor de aarde (en ook ons tuintje) hoort daarbij. Paus Franciscus heeft hierover indrukwekkend geschreven in ‘Laudato si’. In de kerk en ook in de pastorie ondernemen we graag dingen samen. Een tuin kan ook gemeenschapsvormend zijn.

Wat willen we doen? We willen van een gedeelte van de tuin een eetbare tuin maken, met beplanting ook die bijdraagt aan een gezond insectenleven aan de rand van de stad. We zijn op zoek naar mensen die hierover willen meedenken en als het kan met hun groene vingers ook actief worden. Het zou mooi zijn als buurt, school, Bij Katrien en de parochie samen hier iets bijzonders van maken.

Graag nodigen wij belangstellenden (denkers en doeners) uit om op donderdagavond 12 oktober om 19.30 uur in de Pastorie, Kruisbroedershof 10, Den Bosch, een eerste aanzet te geven aan de plannen voor de tuin. Aanmelden voor deze avond kan bij Monique Claassens, moniqueclaas@home.nl of pastoraal werker Johanneke Bosman, pastoraalwerker@parochiemaria.nl .

Meer nieuws

Herenkoor Sint Lambertus bestaat 200 jaar

Op zondag 26 mei viert het Herenkoor van de Sint […]

Geplaatst: 20 mei 2024

De Cathrien-gemeenschap. Een oefening in toevalligheid

Voor het Kringblad,  het contactblad van Gebedskring rond het Sint-Janscentrum, […]

Geplaatst: 18 mei 2024

Expositie "Vertel me wie je bent"

De Sint Cathrien is vanaf 16 mei t/m zondag 26 […]

Geplaatst: 15 mei 2024

"Ik zoek God": 3 bijeenkomsten over Nietzsche

Eeuwenlang hebben we de zin van ons leven afhankelijk gemaakt […]

Geplaatst: 1 mei 2024