Laatste viering in de Annakerk West

7 november 2023

Zondag 5 november 2023 was de laatste viering in de Annakerk West. Een viering met een uitroepteken en een komma. Een uitroepteken omdat het een waardig, emotioneel, waardevol, betrokken, bemoedigend en hoopvol afscheid was. Veel mensen waren samengekomen. Pastoor Paul Janssen, pater Leo van der Klaauw aa, diaken René de Weerd en pater Jan van der Zandt msc (woonwagenpastoraat) gingen voor. Koor SOL zong. De viering was voorbereid door een grote groep parochianen. Dat maakte het heel persoonlijk.

Het evangelieverhaal over de Emmaüsgangers (Lucas 24, 13-33) vertelde ons dat we verdrietig mogen zijn, maar dat elke dichte deur een andere weer opent. “Dit huis van glas en steen, de ramen onder de massieve overkapping nodigen ons uit om verder te kijken, naar buiten, vooruit te zien, een nieuw perspectief te zoeken en met vertrouwen op weg te gaan.”

De gemeenschap wil nadrukkelijk present blijven in West, met vieringen op de 1e en 3e vrijdag van de maand en een kerstviering op woensdag 20 december om 10.00 uur in de Nieuw-Apostolische Kerk. En eens, als de nieuwbouw klaar is – het kan even duren – en er een huiskamer gerealiseerd kan worden, kunnen we weer op de plek van de Annakerk terecht. En verder blijft het natuurlijk altijd mogelijk om een beroep te doen op het pastorale team. De korte lijnen met het welzijnswerk en ook het woonwagenpastoraat blijven. Ook dat is kerk en parochie zijn.

De slotprocessie waarbij diverse symbolische voorwerpen de kerk uit werden gedragen onder het gelui van de klok, was aangrijpend. Menigeen pinkte een traantje weg of kreeg een brok in de keel.

Na afloop werden er nog lang herinneringen opgehaald, bij de koffie, thee met Anna-gebak, drankjes en hapjes.

De foto's zijn gemaakt door Daphne van Roosendaal

Meer nieuws

Herenkoor Sint Lambertus bestaat 200 jaar

Op zondag 26 mei viert het Herenkoor van de Sint […]

Geplaatst: 20 mei 2024

De Cathrien-gemeenschap. Een oefening in toevalligheid

Voor het Kringblad,  het contactblad van Gebedskring rond het Sint-Janscentrum, […]

Geplaatst: 18 mei 2024

Expositie "Vertel me wie je bent"

De Sint Cathrien is vanaf 16 mei t/m zondag 26 […]

Geplaatst: 15 mei 2024

"Ik zoek God": 3 bijeenkomsten over Nietzsche

Eeuwenlang hebben we de zin van ons leven afhankelijk gemaakt […]

Geplaatst: 1 mei 2024