"Kunst op de waterzuil"

7 november 2023

Community-Project ‘Kunst op de Waterzuil´ gaat op 29 november van start! Een Rosmalense samenwerking tussen Wijkraad Rosmalen-Centrum, stichting KuBra en Parochiecentrum H. Maria.

Vanaf 29 november gaan kunstenaars van stichting KuBra tijdens het community-art project ‘Kunst op de Waterzuil´ samen met de inwoners van Rosmalen en Groote Wielen samenwerken aan gezamenlijke kunstwerken in Parochiecentrum H. Maria in Rosmalen! Het gemaakte kunstwerk wordt geschonken aan de gemeenschap en wordt blijvend zichtbaar opgesteld op de Oude Waterzuil in de Dorpsstraat, tegenover de ingang van de Vreeburgpassage. De Waterzuil is van vóór 1930. De afbeeldingen van de schilderijen hebben als grondslag affiches van mode van vóór die tijd.

Daarbij richt het project zich op brede doelgroepen in de Rosmalense samenleving en zien de Wijkraad Rosmalen-Centrum en stichting KuBra Community-art als een effectief instrument om bevolkingsgroepen te bereiken die nog weinig met kunst en cultuur in aanraking zijn geweest. En niet in de laatste plaats laat het één van de activiteiten zien die in het nieuwe Parochiecentrum aan de Rodenborchweg 2 plaatsvinden. In het parochiecentrum is iedereen welkom van maandag t/m vrijdag tussen 10 en 12 uur. Je kunt altijd binnenlopen, gezellig koffiedrinken en elkaar beter leren kennen, maar ook deelnemen aan diverse laagdrempelige andere activiteiten.

Van 29 november 2023 t/m 28 februari 2024 worden per maand 2 woensdagochtenden van 10 tot 12 uur gereserveerd om samen te schilderen. Iedereen kan spontaan aansluiten. Onder leiding van twee docenten/ kunstenaars mogen de deelnemers kleine houten paneeltjes beschilderen aan de hand van voorbeelden. Ze worden op een laagdrempelige, ongedwongen wijze begeleid onder het genot van een versnapering. De voltooide beschilderde paneeltjes worden verzameld en samengevoegd tot vier grotere schilderijen, die uiteindelijke geplaatst gaan worden op de Waterzuil in de Dorpsstraat. Om mee te doen hoef je geen kunstzinnige achtergrond te hebben, alleen een goede dosis enthousiasme.

Data: 29 november, 20 december, 10 januari, 17 januari, 7 februari en 28 februari.
Locatie: Parochiecentrum, Rodenborchweg 2, 5241 VM  Rosmalen

Door de samenwerking en ondersteuning van de gemeente ’s-Hertogenbosch, zijn hier zijn geen deelnamekosten aan verbonden.

Contact stichting KuBra: Wilma: wilma@stichtingkubra.nl
Contact Wijkraad/Parochiecentrum: Jean: aav.vanrossum@telfort.nl

 

Meer nieuws

Herenkoor Sint Lambertus bestaat 200 jaar

Op zondag 26 mei viert het Herenkoor van de Sint […]

Geplaatst: 20 mei 2024

De Cathrien-gemeenschap. Een oefening in toevalligheid

Voor het Kringblad,  het contactblad van Gebedskring rond het Sint-Janscentrum, […]

Geplaatst: 18 mei 2024

Expositie "Vertel me wie je bent"

De Sint Cathrien is vanaf 16 mei t/m zondag 26 […]

Geplaatst: 15 mei 2024

"Ik zoek God": 3 bijeenkomsten over Nietzsche

Eeuwenlang hebben we de zin van ons leven afhankelijk gemaakt […]

Geplaatst: 1 mei 2024