In de etalage - Wie doet er mee?!

15 januari 2023

"In de etalage", zo heet een nieuw project binnen onze Parochie Maria. En daar zoeken wij mensen voor!

Vanaf het begin van de Vastentijd willen wij op verschillende plekken in onze parochie, te beginnen bij het Parochiecentrum in Rosmalen, onze verhalen letterlijk in de etalage zetten. Op termijn hopen we ook andere 'etalages' bij de verschillende torens aan dit project toe te voegen.

In het raam/de ramen, willen we Bijbelverhalen, heiligen, en feestdagen visueel maken, zodat het voor mensen die langswandelen of langsrijden zichtbaar is.
Dat kan op allerlei visuele manieren: posters, beelden, video’s, foto’s, poppen, gedichten, kleuren, kunst, stellages, kortom alles wat het verhaal welke wij in de etalage willen zetten duidelijk kan maken. 'Visuele catechese' zouden we het kunnen noemen.

Concreet zoeken wij 2 à 3 mensen die samen met Mariëlle Bosman en pastoraal werker Johanneke Bosman, als een kernteam willen fungeren om dit project vorm te gaan geven. Welke jaarplanning willen we aanhouden, welke verhalen willen wij in de etalage zetten, en hoe gaan wij dat dan doen?

Daarnaast zoeken wij creatieve geesten en handige handen om per etalageverhaal mee te helpen met opbouwen/afbreken, met het eventueel maken, haken, breien, schilderen, timmeren, fotograferen en noem maar op van dat wat er nodig is om een mooie etalage te maken.

Heb je belangstelling, of vragen, neem dan contact op met pastoraal werker Johanneke Bosman via pastoraalwerker@parochiemaria.nl of 06-43814106

Meer nieuws

Kapelaan Gideon van Meeteren aanvaardt nieuwe benoeming

Belangrijk nieuws over samenstelling pastoraal team De bisschop heeft kapelaan […]

Geplaatst: 3 december 2023

Op weg naar Kerstmis

Komend weekend begint de advent. Die is dit jaar op […]

Geplaatst: 27 november 2023

Catharina Academie gaat in januari van start

Iedereen die zich interesseert voor de Kerk van de toekomst […]

Geplaatst: 24 november 2023

Sint bezoekt Sint

Sinterklaas komt op bezoek in de Sint Lambertuskerk op zondag […]

Geplaatst: 16 november 2023