In de etalage - Wie doet er mee?!

15 januari 2023

"In de etalage", zo heet een nieuw project binnen onze Parochie Maria. En daar zoeken wij mensen voor!

Vanaf het begin van de Vastentijd willen wij op verschillende plekken in onze parochie, te beginnen bij het Parochiecentrum in Rosmalen, onze verhalen letterlijk in de etalage zetten. Op termijn hopen we ook andere 'etalages' bij de verschillende torens aan dit project toe te voegen.

In het raam/de ramen, willen we Bijbelverhalen, heiligen, en feestdagen visueel maken, zodat het voor mensen die langswandelen of langsrijden zichtbaar is.
Dat kan op allerlei visuele manieren: posters, beelden, video’s, foto’s, poppen, gedichten, kleuren, kunst, stellages, kortom alles wat het verhaal welke wij in de etalage willen zetten duidelijk kan maken. 'Visuele catechese' zouden we het kunnen noemen.

Concreet zoeken wij 2 à 3 mensen die samen met Mariëlle Bosman en pastoraal werker Johanneke Bosman, als een kernteam willen fungeren om dit project vorm te gaan geven. Welke jaarplanning willen we aanhouden, welke verhalen willen wij in de etalage zetten, en hoe gaan wij dat dan doen?

Daarnaast zoeken wij creatieve geesten en handige handen om per etalageverhaal mee te helpen met opbouwen/afbreken, met het eventueel maken, haken, breien, schilderen, timmeren, fotograferen en noem maar op van dat wat er nodig is om een mooie etalage te maken.

Heb je belangstelling, of vragen, neem dan contact op met pastoraal werker Johanneke Bosman via pastoraalwerker@parochiemaria.nl of 06-43814106

Meer nieuws

Kinderkoor Eigenwijs 60 jaar!

Reden voor een feestje! Dit jaar viert kinderkoor Eigenwijs van […]

Geplaatst: 7 juni 2023

Informatiebijeenkomst Lucaskerk

In de Lucaskerk was op zondag 21 mei 2023 om […]

Geplaatst: 21 mei 2023

Open Kerkendag 2023 - 2e Pinksterdag

De Parochie Maria doet mee aan de Open Kerkendag op […]

Geplaatst: 21 mei 2023

Jazz-viering Pinksteren

Zondag 28 mei 2023, 12.00 uur, Kerkplein voor de Protestantse […]

Geplaatst: 21 mei 2023