Extra collecte voor kinderen in Nigeria

30 juni 2023

Project pater Titus: ondersteuning arme kinderen in Akputu Nigeria

Op zondag 2 juli zullen we bijzonder aandacht besteden aan het project van pater Titus in zijn dorp in Nigeria. Dan wordt er ook in onze kerken gecollecteerd voor dit doel. Hier wat informatie.

Akputu

Akputu ligt ongeveer 350 kilometers van de hoofdstad Abuja, in Nigeria. De omstandigheden zijn daar niet goed en de meeste mensen kunnen alleen geld verdienen met de verkoop van landbouwproducten. Dus zijn er heel veel kinderen die het schoolgeld kunnen niet betalen en ze zitten gewoon thuis en sommigen van hen werken de hele dag op de boerderijen. De scholen in Nigeria zijn niet gratis.

Toekomst

We willen graag deze kinderen een toekomst te geven. Met jullie bijdragen zitten nu 10 kinderen on basis- en middelbare scholen. Hun ouders en het hele dorp van Akputu zijn dankbaar. Wij willen deze kinderen blijven helpen. U kunt ook meedoen een kind te sponsoren.

Een kind sponsoren op de basisschool kost per jaar €150,00 (inclusief boeken, schooluniform, schriftmateriaal). Een kind sponsoren op de middelbare school kost per jaar €250,00 (inclusief boeken, schooluniform, schrijfmateriaal).

Van harte uitgenodigd om mee te doen bij de collecte. U kunt uw gift ook overmaken op NL22 RABO 0163 3640 52 t.n.v. Parochie H. Maria, onder vermelding van Project Arme Kinderen in Nigeria. Wij zorgen er dan voor dat het rechtstreeks naar Akputu wordt overgemaakt. U kunt ook gebruik maken van de QR-code.

Meer nieuws

Tilburgs Byzantijns Koor

Tilburg Byzantijns Koor op 10 maart te gast in de […]

Geplaatst: 21 februari 2024

Catharina Academie: cursus Inleiding Systematische Theologie

Gelovig zoeken naar inzicht ‘Gelovig zoeken naar inzicht,’ is het […]

Geplaatst: 15 februari 2024

Vastenactie

Met Aswoensdag is de Veertigdagentijd weer begonnen. Een tijd van […]

Geplaatst: 14 februari 2024

Praat mee over de toekomst van onze Kerk!

Je bent op 2 maart uitgenodigd in het Sint-Janscentrum in […]

Geplaatst: 14 februari 2024