Eén Paaswake in Den Bosch

30 maart 2023

Samen vieren

Omdat de Paaswake de belangrijkste viering van het jaar is, wordt aanbevolen door paus en bisschoppen om deze niet in kleine groepjes op diverse locaties, maar als parochie gezamenlijk te vieren. Voor de Bossche kant van onze parochie Maria gaan we dat dit jaar al doen.

Voor de geloofsgemeenschappen van Anna Hintham, Anna West, Cathrien, Lucas en Willibrord vieren we de Paaswake op zaterdag 8 april om 20.30 uur in de Sint Cathrien. Zo kunnen we ook perfect aansluiten bij het oecumenische evenement Vuur op de Parade dat van 19.00 tot 20.00 uur plaatsvindt naast de Sint Jan. Dit samenzijn verbindt mensen rondom een inspirerend verhaal verteld door Pauline Seebregts, afgewisseld met zang en dans. Bisschop De Korte zal het Paasvuur ontsteken. Alle kerkgenootschappen kunnen het vuur vervolgens meedragen naar hun eigen kerk.

Dat doen wij ook. Vanaf de Parade lopen wij met het Paasvuur naar de Sint Cathrien om daar samen te vieren. Van harte uitgenodigd om actief mee te vieren! Na de viering is er gelegenheid om elkaar een Zalig Pasen te wensen met koffie, thee, limonade en Paasbrood.

Wilt u het hele Bossche Paastriduüm gezamenlijk vieren, kom dan ook op Witte Donderdag om 19.00 uur naar de Annakerk Hintham en op Goede Vrijdag om 19.00 uur in de Willibrordkerk. In de Lucaskerk is ook op beide dagen om 19.00 uur een viering.

Rosmalen en Empel

In Rosmalen en Empel hebben de kerken nog hun eigen Goede Week vieringen.

Vieringenrooster

Zie voor het hele overzicht van vieringen het Vieringenrooster.

 

Meer nieuws

Kapelaan Gideon van Meeteren aanvaardt nieuwe benoeming

Belangrijk nieuws over samenstelling pastoraal team De bisschop heeft kapelaan […]

Geplaatst: 3 december 2023

Op weg naar Kerstmis

Komend weekend begint de advent. Die is dit jaar op […]

Geplaatst: 27 november 2023

Catharina Academie gaat in januari van start

Iedereen die zich interesseert voor de Kerk van de toekomst […]

Geplaatst: 24 november 2023

Sint bezoekt Sint

Sinterklaas komt op bezoek in de Sint Lambertuskerk op zondag […]

Geplaatst: 16 november 2023