All Hallows Eve

19 oktober 2023

Dinsdag 31 oktober, 19.00 uur, Sint Cathrien

Op de avond waar de meeste mensen aan Halloween denken, wordt de Sint Cathrienkerk in ’s-Hertogenbosch verlicht met duizend lichtjes. Het is dan All Hallows Eve, de vooravond van Allerheiligen. Het bekende griezelfestijn Halloween is er een verbastering van, overgewaaid uit Amerika. Maar in de oorspronkelijk Keltische traditie, is er die dag een bijzondere band tussen hemel en aarde.

Gebedsviering

In een laagdrempelige gebedsviering in de Sint Cathrien op dinsdag 31 oktober om 19.00 uur herdenken wij onze overledenen, man of vrouw, opa of oma, broer of zus, kind, vriend of vriendin, mensen dichtbij of veraf, lang geleden gestorven, of nog maar pas; verdrietig en tegelijk dankbaar, ontheemd en tegelijk zo verbonden, eenzaam en toch nooit alleen. Frank en Mariëlle Bosman zullen prachtige Ketlische liederen zingen. Als u wilt kunt u de naam van uw overleden dierbare (laten) noemen. En natuurlijk is er veel kaarslicht. De viering is geschikt voor iedereen, jong en oud, of u nu wel of niet gewend bent naar de kerk te gaan. U bent van harte welkom.

Open kerk

Vanaf 18.00 uur steken we de lichtjes aan. De hele avond, tot de lichtjes vanzelf uitgaan (rond een uur of tien), is het mogelijk om binnen te lopen en de sfeer te proeven.

Glazen potjes gevraagd

Om op een veilige manier de lichtjes in de kerk te zetten zoeken we en aantal glazen potjes, schoon en zonder wikkel. Je kunt ze tot 30 oktober afgeven bij het Parochiecentrum in Rosmalen, of bij de deur zetten van de Sint Cathrien (kerk of pastorie). Dankjewel!

Meer nieuws

Update project van pater Titus in zijn geboortedorp Akputu

Zo gaat het met de kinderen in Akputu in Nigeria, […]

Geplaatst: 11 juli 2024

Nieuwe cursussen bij de Caharina Academie

Zaterdag 29 juni werd de tweede cursus van de Catharina […]

Geplaatst: 4 juli 2024

300 jaar Bedevaart Den Bosch - Uden, 15 augustus

300 jaar bedevaart Onze Lieve Vrouw ter Linde Dit jaar […]

Geplaatst: 4 juli 2024

Nieuwe ronde Alpha gepland in Empel: najaar 2024

Alpha afgerond in Rosmalen We kijken samen dankbaar terug op […]

Geplaatst: 3 juli 2024