All Hallows Eve

19 oktober 2023

Dinsdag 31 oktober, 19.00 uur, Sint Cathrien

Op de avond waar de meeste mensen aan Halloween denken, wordt de Sint Cathrienkerk in ’s-Hertogenbosch verlicht met duizend lichtjes. Het is dan All Hallows Eve, de vooravond van Allerheiligen. Het bekende griezelfestijn Halloween is er een verbastering van, overgewaaid uit Amerika. Maar in de oorspronkelijk Keltische traditie, is er die dag een bijzondere band tussen hemel en aarde.

Gebedsviering

In een laagdrempelige gebedsviering in de Sint Cathrien op dinsdag 31 oktober om 19.00 uur herdenken wij onze overledenen, man of vrouw, opa of oma, broer of zus, kind, vriend of vriendin, mensen dichtbij of veraf, lang geleden gestorven, of nog maar pas; verdrietig en tegelijk dankbaar, ontheemd en tegelijk zo verbonden, eenzaam en toch nooit alleen. Frank en Mariëlle Bosman zullen prachtige Ketlische liederen zingen. Als u wilt kunt u de naam van uw overleden dierbare (laten) noemen. En natuurlijk is er veel kaarslicht. De viering is geschikt voor iedereen, jong en oud, of u nu wel of niet gewend bent naar de kerk te gaan. U bent van harte welkom.

Open kerk

Vanaf 18.00 uur steken we de lichtjes aan. De hele avond, tot de lichtjes vanzelf uitgaan (rond een uur of tien), is het mogelijk om binnen te lopen en de sfeer te proeven.

Glazen potjes gevraagd

Om op een veilige manier de lichtjes in de kerk te zetten zoeken we en aantal glazen potjes, schoon en zonder wikkel. Je kunt ze tot 30 oktober afgeven bij het Parochiecentrum in Rosmalen, of bij de deur zetten van de Sint Cathrien (kerk of pastorie). Dankjewel!

Meer nieuws

Expositie "Vertel me wie je bent"

"Wat is er religieus of spiritueel of heilig in mijn […]

Geplaatst: 17 april 2024

Relikwie H. Bernadette in Bossche Sint Jan

Een schrijn met een reliek van de Heilige Bernadette Soubirous […]

Geplaatst: 9 april 2024

Vervolgbijeenkomsten samenvoegingsproces

9 april Laurentiuskerk - 11 april Lambertuskerk Op dinsdag 9 […]

Geplaatst: 4 april 2024

Update over de kinderen in het geboortedorp van pater Titus

Zo gaat het met de kinderen in Akputu in Nigeria, […]

Geplaatst: 27 maart 2024