Zomeravonden in de Sint Cathrien 2

11 juli 2023 19:30 t/m 11 juli 2023 22:00
Locatie: Sint Cathrien,

Film: "Les glaneurs et al glaneuse"

Tijdens de eerste Zomeravond gaf Hans Rijkers een boeiende rondleiding door de Sint Cathrien. Komende dinsdag heel iets anders: wij kijken de film "Les glaneurs et la glaneuse" van de beroemde filmmaakster Agnès Varda, een verrassende documentaire over eigentijdse 'arenlezers', mensen die na de oogst oprapen wat is blijven liggen, of markten afstruinen om na sluitingstijd de restanten mee te nemen en gebruiken. Zij doen dat soms uit noodzaak, soms uit idealisme of bij toeval. Agnès Varda neemt ons nieuwsgierig mee op hun zoektocht. Een film om van te genieten en om over na te praten. Ook dat kan tijdens deze Zomeravond!

Een zomer van voedende rust: zomerontmoetingsavonden in de St. Cathrien - Elke dinsdag 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur)

Deze zomer geeft de Sint Cathrien iedereen de ruimte om een andere betekenis aan de zomer te geven dan ver weg het avontuur te zoeken. Iedere dinsdagavond tot en met 29 augustus worden er diverse activiteiten georganiseerd rond het thema: ‘Met Maria het leven vieren’: lezingen, muziekavonden en een filmavond.

Tijdens deze dinsdagavonden is er de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten bij steeds een nieuwe activiteit. Bekijk de zomer eens vanuit een ander perspectief. Nu alle clubjes en verplichtingen wegvallen, kan je op vakantie gaan en het avontuur opzoeken of de ruimte nemen om even te landen in de rust die bij deze periode komt kijken. Natuurlijk hoef je daar niet helemaal voor stil te zitten. De Parochie Heilige Maria zorgt in de Cathrien voor avonden waarop rust, openheid, ontmoetingen en genieten van het leven op een unieke manier samenkomen. Er zijn onder andere meditaties, lezingen en ook staan er muziekvoordrachten op het programma, onder andere van gerenommeerd organist Laurens de Man, musicus Koen Leenaers, bekende Bosschenaar Willem Hörmann, pastoraalwerker Johanneke Bosman, cultuur theoloog Frank Bosman en vele anderen.

Programma

  • 18 juli: Johanneke Bosman vertelt: "Met Maria het leven door"
  • 25 juli: Orgelmuziek door Laurens de Man
  • 1 augustus: Film: The red turtle
  • 8 augustus: Paul Janssen vertelt: "Met Jozef het leven door"
  • 15 augustus: Vieren met Maria
  • 22 augustus: Muziek uit de Keltische wereld met Frank en Mariëlle Bosman
  • 29 augustus: Muziek(workshop) door Koen Leenaers