Orgelconcert Laurens de Man

11 maart 2023 19:00 t/m 11 maart 2023 20:00
Locatie:

Op het Vollebregtorgel in de Sint Cathrien
Zaterdag 11 maart 19.00 uur

De entree voor het orgelconcert is gratis. Een vrijwillige bijdrage na afloop (met een richtbedrag van € 5,= per persoon) wordt zeer op prijs gesteld om activiteiten als deze nog meer mogelijk te maken in de prachtige Sint Cathrien.

Programma

Laurens de Man speelt bijzondere werken uit de Franse orgelliteratuur, die het verhaal van Christus’ lijden weerspiegelen. Zo klinkt het zelden gespeelde en indringende “Mort” van Jean Langlais uit 1990, terwijl Duruflé’s “Meditation” en Alains “Lamento” gelegenheid tot reflectie en verstilling bieden. Tot slot mag een lichtpunt niet ontbreken, in de vorm van de “Consolations” (“Vertroostingen”) van Franz Liszt.

Laurens de Man

Laurens de Man (’s-Hertogenbosch, 1993) is een veelzijdig musicus. Hij studeerde piano, orgel en bijvak klavecimbel bij resp. Jacques van Oortmerssen, David Kuyken en Johan Hofmann aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij vervolgde zijn studie bij Leo van Doeselaar aan de Berlijnse Universität der Künste (Konzertexamen Orgel); deze studie rondde hij in 2019 af met de hoogste cijfers.

Laurens won diverse prijzen als pianist en organist, bij concoursen in Den Haag (Prinses Christina Concours, 1e prijs), Würzburg (Klavierwettbewerb J.S. Bach), Groningen (Martini Organ Competition, 1e prijs) en Freiberg (Silbermann Wettbewerb, 1e prijs), waar hij “Young Organist of the year 2020” werd.

Onder andere als pianist van het Chimaera Trio speelt en arrangeert hij kamermuziek uit vier eeuwen muziekgeschiedenis; het trio nam twee CD’s op. Sinds 2012 is Laurens hoofdorganist van de Utrechtse Janskerk; in seizoen 2022-2023 is hij "Organist in Residentie" van het Contiusorgel te Leuven. Aan het Conservatorium van Amsterdam is hij verbonden als docent bijvak klassiek voor jazzpianisten.

Laurens de Man zal ook tijdens de eucharistieviering van 17.15 uur musiceren. Aansluitend is er gelegenheid tot ontmoeting met een kop soep. Om 19.00 uur start dan het orgelconcert.