Bokhovenlezing 2023

26 mei 2023 20:00 t/m 26 mei 2023 22:00
Locatie: Antonius-Abtkerk Bokhoven,

Op vrijdag 26 mei is om 20.00 uur de eerste Bokhovenlezingen van 2023

Transities

Dit jaar wordt aandacht besteed aan het thema ‘Transities’. Transitie in de veranderende verhouding tussen stad en platteland; in het westers en oosters denken; in de gezondheidszorg, toegespitst op het levenseinde; en in kerk en samenleving.

Op 26 mei spreekt Ton Duffhues over 'De veranderende relatie tussen steden en platteland'.

Ton Duffhues is senior-onderzoeker Social Enterprise and Institutions for Collective Action aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Hij heeft voor diverse boerenorganisaties gewerkt en was o.a. Coördinator Landbouw & Samenleving van ZLTO. Hij is auteur van diverse boeken, zoals Waarden Van Het Land, Verhalen van boeren en burgers over het platteland, en Boerenwijsheid, Inspiratiebron voor een duurzame samenleving.

De lezing start om 20.00 uur. De inloop is vanaf 19.30 uur; koffie en thee staan klaar. Na de lezing volgt een kort muzikaal intermezzo waarna gelegenheid tot vragen, dialoog en discussie. Om ongeveer half tien wordt afgerond en is er ruimte voor napraten met een drankje.

De toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Aanmelden (niet verplicht) via info@andersindekerk.nl

De volgende Bokhovenlezingen zijn:

30 juni met Hans Dona, oud-wethouder gemeente ’s-Hertogenbosch over 'Verschillen tussen Westers en Oosters denken';
6 oktober met Henk Festen, voormalig medisch specialist (MDL) Jeroen Bosch Ziekenhuis en verbonden aan het Expertisecentrum Euthanasie over 'Een waardig levenseinde en waardig sterven'.
Van de lezing in september zijn nog niet alle details beschikbaar; meer info volgt later.