50-jarig jubileum Laurentiuskerk

17 maart 2022

Deel uw verhalen, anekdotes en wetenswaardigheden

Het was in het najaar 1961 dat pastoor Piet Verstegen aan de slag ging met de oprichting van de Laurentiusparochie. Dat leidde tot een eerste viering met Kerstmis 1961, niet in de Laurentiuskerk maar bij het huidige Wapen van Rosmalen. Vervolgens werden 2 houten directieketen van de firma Heymans gebruikt voor vieringen, gevolgd door een noodkerk in het gebouw waar nu Fysio BijCas huist.

Daarna kwam er gelukkig ook ruimte voor een definitief kerkgebouw. Dit gebouw werd op zondag 30 april 1972 als Laurentiuskerk ingewijd door Mgr. J. Bluyssen. Dat was een feestelijke gebeurtenis voor de inwoners van de Molenhoek! Sindsdien zijn er vele vieringen gehouden, mooie uitvoeringen geweest, kwam zowel vreugde als verdriet voorbij, zongen en zingen er diverse eigentijdse koren, wordt er vergaderd, koffie gedronken enzovoorts.

De inwijding van de Laurentiuskerk is inmiddels 50 jaar geleden wat een zeer mooie aanleiding voor een feestje is! Daarom is er een werkgroep aan de slag gegaan om de daarbij horende jubileumfestiviteiten vorm te geven. Als datum is zondag 24 april gekozen dus noteer hem alvast als u er bij wilt zijn.

Voor de invulling van deze dag zijn we onder andere op zoek naar verhalen, anekdotes en wetenswaardigheden rond de Laurentiuskerk en haar gemeenschap zoals deze door de jaren heen vorm kreeg. Dat hoeft niet perse heel oud te zijn, het mag ook recente gebeurtenissen betreffen. Hebt u iets wat de moeite waard kan zijn? Mail het dan naar laurentius@parochiemaria.nl dan passen we het in bij de activiteiten rond dit gouden jubileum! Meer informatie over de jubileumzondag op 24 april volgt binnenkort.

Meer nieuws

Expositie "Vertel me wie je bent"

De Sint Cathrien is vanaf 16 mei t/m zondag 26 […]

Geplaatst: 15 mei 2024

"Ik zoek God": 3 bijeenkomsten over Nietzsche

Eeuwenlang hebben we de zin van ons leven afhankelijk gemaakt […]

Geplaatst: 1 mei 2024

4 en 5 mei: Stilstaan bij vrijheid in Rosmalen

4 mei herdenk je! De herdenking van alle oorlogsslachtoffers is […]

Geplaatst: 25 april 2024

Namen en nummers - Meeleven met Bossche oorlogsslachtoffers

Workshop naambordjes maken in Sint Cathrien In de Tweede Wereldoorlog […]

Geplaatst: 25 april 2024