50-jarig jubileum Laurentiuskerk

17 maart 2022

Deel uw verhalen, anekdotes en wetenswaardigheden

Het was in het najaar 1961 dat pastoor Piet Verstegen aan de slag ging met de oprichting van de Laurentiusparochie. Dat leidde tot een eerste viering met Kerstmis 1961, niet in de Laurentiuskerk maar bij het huidige Wapen van Rosmalen. Vervolgens werden 2 houten directieketen van de firma Heymans gebruikt voor vieringen, gevolgd door een noodkerk in het gebouw waar nu Fysio BijCas huist.

Daarna kwam er gelukkig ook ruimte voor een definitief kerkgebouw. Dit gebouw werd op zondag 30 april 1972 als Laurentiuskerk ingewijd door Mgr. J. Bluyssen. Dat was een feestelijke gebeurtenis voor de inwoners van de Molenhoek! Sindsdien zijn er vele vieringen gehouden, mooie uitvoeringen geweest, kwam zowel vreugde als verdriet voorbij, zongen en zingen er diverse eigentijdse koren, wordt er vergaderd, koffie gedronken enzovoorts.

De inwijding van de Laurentiuskerk is inmiddels 50 jaar geleden wat een zeer mooie aanleiding voor een feestje is! Daarom is er een werkgroep aan de slag gegaan om de daarbij horende jubileumfestiviteiten vorm te geven. Als datum is zondag 24 april gekozen dus noteer hem alvast als u er bij wilt zijn.

Voor de invulling van deze dag zijn we onder andere op zoek naar verhalen, anekdotes en wetenswaardigheden rond de Laurentiuskerk en haar gemeenschap zoals deze door de jaren heen vorm kreeg. Dat hoeft niet perse heel oud te zijn, het mag ook recente gebeurtenissen betreffen. Hebt u iets wat de moeite waard kan zijn? Mail het dan naar laurentius@parochiemaria.nl dan passen we het in bij de activiteiten rond dit gouden jubileum! Meer informatie over de jubileumzondag op 24 april volgt binnenkort.

Meer nieuws

Bijeenkomst ‘De toekomst van de kerk’

Het aantal kerkleden neemt zienderogen af, kerken sluiten en de […]

Geplaatst: 28 februari 2024

Tilburgs Byzantijns Koor

Tilburg Byzantijns Koor op 10 maart te gast in de […]

Geplaatst: 21 februari 2024

Catharina Academie: cursus Inleiding Systematische Theologie

Gelovig zoeken naar inzicht ‘Gelovig zoeken naar inzicht,’ is het […]

Geplaatst: 15 februari 2024

Vastenactie

Met Aswoensdag is de Veertigdagentijd weer begonnen. Een tijd van […]

Geplaatst: 14 februari 2024