50-jarig jubileum Laurentiuskerk

15 april 2022

Het was in het najaar van 1961 dat pastoor Piet Verstegen aan de slag ging met de oprichting van de Laurentiusparochie. Dat leidde tot een eerste viering met Kerstmis 1961, niet in de Laurentiuskerk maar bij het huidige Wapen van Rosmalen. Vervolgens werden 2 houten directieketen van de firma Heymans gebruikt voor vieringen, gevolgd door een noodkerk in het gebouw waar nu Fysio BijCas huist. Daarna kwam er gelukkig ook ruimte voor een definitief kerkgebouw. Dit gebouw werd op zondag 30 april 1972 als Laurentiuskerk ingewijd door Mgr. J. Bluyssen. Dat was een feestelijke gebeurtenis voor de inwoners van de Molenhoek! Sindsdien zijn er vele vieringen gehouden, mooie uitvoeringen geweest, kwam zowel vreugde als verdriet voorbij, zongen en zingen er diverse eigentijdse koren, wordt er vergaderd, koffie gedronken enzovoorts.

De inwijding van de Laurentiuskerk is inmiddels 50 jaar geleden wat een zeer mooie aanleiding voor een feestje is! Daarom nodigen we u van harte uit voor de feestelijke eucharistieviering op zondag 24 april om 11.00 uur, waarin we dankbaar terugkijken op 50 jaar Laurentiuskerk en de mooie gemeenschap die daar samen vierde en viert. Koor Musica zal deze viering opluisteren en er is een speciale kinderwoorddienst. Muziekvereniging St. Cecilia zal na afloop een feestelijke aubade brengen.

Daarna is er voor iedereen koffie met een traktatie, gevolgd door lekkere broodjes en een drankje. Ondertussen kan ieder die dat wil zich wagen aan een spel of een greep uit de foto’s bekijken die in 50 jaar verzameld zijn.

Vier gezellig mee, graag tot ziens op 24 april!

Meer nieuws

Ochtendgebed, maandag 5 december, 7:30 uur, Sint Cathrien

Een bijna donkere kerk, wat kaarsen aan, natuurlijk twee aan […]

Geplaatst: 3 december 2022

Wereldlichtjesdag, 11 december, 18:45 uur, Sint Cathrien

Wereldwijd worden op de tweede zondag van december om 19:00 […]

Geplaatst: 3 december 2022

Kerst Sing-in, zaterdag 17 december, 19:00 uur, Sint Cathrien

Samen zingen is heerlijk! Samen kerstliedjes zingen is nog leuker. […]

Geplaatst: 3 december 2022

Kerst met KISI in Lucaskerk, 24 december, 14:30 uur

Heb jij zin om op zaterdagavond 24 december mee te […]

Geplaatst: 2 december 2022