50-jarig jubileum Laurentiuskerk

15 april 2022

Het was in het najaar van 1961 dat pastoor Piet Verstegen aan de slag ging met de oprichting van de Laurentiusparochie. Dat leidde tot een eerste viering met Kerstmis 1961, niet in de Laurentiuskerk maar bij het huidige Wapen van Rosmalen. Vervolgens werden 2 houten directieketen van de firma Heymans gebruikt voor vieringen, gevolgd door een noodkerk in het gebouw waar nu Fysio BijCas huist. Daarna kwam er gelukkig ook ruimte voor een definitief kerkgebouw. Dit gebouw werd op zondag 30 april 1972 als Laurentiuskerk ingewijd door Mgr. J. Bluyssen. Dat was een feestelijke gebeurtenis voor de inwoners van de Molenhoek! Sindsdien zijn er vele vieringen gehouden, mooie uitvoeringen geweest, kwam zowel vreugde als verdriet voorbij, zongen en zingen er diverse eigentijdse koren, wordt er vergaderd, koffie gedronken enzovoorts.

De inwijding van de Laurentiuskerk is inmiddels 50 jaar geleden wat een zeer mooie aanleiding voor een feestje is! Daarom nodigen we u van harte uit voor de feestelijke eucharistieviering op zondag 24 april om 11.00 uur, waarin we dankbaar terugkijken op 50 jaar Laurentiuskerk en de mooie gemeenschap die daar samen vierde en viert. Koor Musica zal deze viering opluisteren en er is een speciale kinderwoorddienst. Muziekvereniging St. Cecilia zal na afloop een feestelijke aubade brengen.

Daarna is er voor iedereen koffie met een traktatie, gevolgd door lekkere broodjes en een drankje. Ondertussen kan ieder die dat wil zich wagen aan een spel of een greep uit de foto’s bekijken die in 50 jaar verzameld zijn.

Vier gezellig mee, graag tot ziens op 24 april!

Meer nieuws

Tilburgs Byzantijns Koor

Tilburg Byzantijns Koor op 10 maart te gast in de […]

Geplaatst: 21 februari 2024

Catharina Academie: cursus Inleiding Systematische Theologie

Gelovig zoeken naar inzicht ‘Gelovig zoeken naar inzicht,’ is het […]

Geplaatst: 15 februari 2024

Vastenactie

Met Aswoensdag is de Veertigdagentijd weer begonnen. Een tijd van […]

Geplaatst: 14 februari 2024

Praat mee over de toekomst van onze Kerk!

Je bent op 2 maart uitgenodigd in het Sint-Janscentrum in […]

Geplaatst: 14 februari 2024