4 mei in de Sint Cathrien

27 april 2023

Vertelvoorstelling "Een nummer mijn naam" om 20.05 uur door May Rooijakkers

Jaarlijks blijken er weer meer verhalen los te komen over de oorlog, toen en nu. Vertelpodium Het Lopende Vuur geeft graag de ruimte om die te vertellen op de vooravond van Bevrijdingsdag, om de herinnering levend te houden.

May Rooijakkers presenteert de ontroerende voorstelling: “Een nummer mijn naam”. Irene Ruys begeleidt het geheel met haar vioolmuziek. Centraal staat het waargebeurde verhaal van de negentienjarige Flora, die als enige van haar familie verschillende concentratiekampen wist te overleven. In de voorstelling kijkt ze in flashbacks terug op wat zich heeft afgespeeld in de kampen waar zij verbleef tijdens de Tweede Wereldoorlog. Haar laatste woorden zijn: “Ik weet we zijn bevrijd, maar diep in mij is de oorlog nog springlevend”.

Als basis voor de monoloog ‘Een nummer mijn naam’ diende het boek ‘Het meisje met de accordeon’ van Mirjam Verheijen. In dit boek vertelt Flora over haar verblijf in Auschwitz-Birkenau en Bergen-Belsen. Zo weet zij zich een plaats te verwerven in het kamporkest. Hieruit put ze de kracht om zich staande te houden onder deze uiterst moeilijke omstandigheden. ‘Een nummer mijn naam’ is een indringend portret van een jonge Joodse vrouw die aan de gruwelen en ontberingen van het leven in een concentratiekamp weerstand weet te bieden.

De regie is in handen van José Cruijsberg. De voorstelling start na de stille herdenking om 20.05 uur. Toegangsprijs: € 10,00. Reserveren is gewenst! info@hetlopendevuur.nl

Meer nieuws

Informatiebijeenkomst Lucaskerk

In de Lucaskerk was op zondag 21 mei 2023 om […]

Geplaatst: 21 mei 2023

Open Kerkendag 2023 - 2e Pinksterdag

De Parochie Maria doet mee aan de Open Kerkendag op […]

Geplaatst: 21 mei 2023

Jazz-viering Pinksteren

Zondag 28 mei 2023, 12.00 uur, Kerkplein voor de Protestantse […]

Geplaatst: 21 mei 2023

Hemelvaart - één gezamenlijke viering

Op donderdag 18 mei 2023,  Hemelvaartsdag, was er een inspirerende […]

Geplaatst: 19 mei 2023