4 en 5 mei: Stilstaan bij vrijheid in Rosmalen

25 april 2024

4 mei herdenk je!

De herdenking van alle oorlogsslachtoffers is op zaterdagavond 4 mei om 19.00 uur in de Lambertuskerk, georganiseerd door Rodenborch College i.s.m. Gilde St. Catharina - St. Joris - Rosmalen en het Callistus Ensemble. Diaken René de Weerd voert het woord namens de parochie Maria.

Aansluitend om 20.00 uur volgt de kranslegging bij het oorlogsmonument in de Schoolstraat en Gedachteniskapel het Vennehof. Daarna staat er bakje koffie klaar in het Parochiecentrum, alwaar door de Heemkundekring de oorlogsfilm “Vijf donkere jaren” zal worden vertoond.

De herdenking van 4 mei is ook te volgen via de livestream: kerkdienstgemist.nl

5 mei vier je!

Deze essentie blijft nadrukkelijk van kracht, ondanks alles wat er momenteel gaande is in de wereld. De organisatie heeft getracht om een mooi programma in elkaar te zetten voor Bevrijdingsplein Rosmalen 2024, wetende dat we in Nederland in vrijheid mogen leven. Voor de meeste mensen onder ons lijkt dit gelukkig ook heel gewoon, maar dit is zeker niet overal altijd vanzelfsprekend. Hiervoor moeten we iedere dag weer opnieuw ons best voor doen.

Op Bevrijdingsdag - zondag 5 mei - vieren we samen de Vrijheid in het centrum van Rosmalen op de Driesprong, die wordt omgetoverd tot Bevrijdingsplein Rosmalen! Verschillende verenigingen, stichtingen, leerlingen en oud-leerlingen van het Rodenborch College en horecaondernemers trekken samen op bij de programmering op de Driesprong.

Om 11.30uur wordt de dag gestart met een openluchtmis door Parochie Heilige Maria in samenwerking met Gilde Sint Catharina-Sint Joris Rosmalen en het Callistus Ensemble. Aansluitend zijn er optredens van leerlingen van het Rodenborch, dansers, zangers, een koor, dj's, een minimusical, een concert van Harmonieorkest St. Cecilia.

Film in de Lambertuskerk

Door Heemkundekring Rosmalen zullen de films “Oorlogsherinneringen” en “Slachtoffers van Duitse willekeur” worden vertoond in de Lambertuskerk om 14.00 en om 15.00uur.

De Brickhouse-Coverband zal het avondprogramma verzorgen met live muziek tot 21.00uur als een mooie afsluiter van Bevrijdingsplein 2024.

Programma

Meer nieuws

Herenkoor Sint Lambertus bestaat 200 jaar

Op zondag 26 mei viert het Herenkoor van de Sint […]

Geplaatst: 20 mei 2024

De Cathrien-gemeenschap. Een oefening in toevalligheid

Voor het Kringblad,  het contactblad van Gebedskring rond het Sint-Janscentrum, […]

Geplaatst: 18 mei 2024

Expositie "Vertel me wie je bent"

De Sint Cathrien is vanaf 16 mei t/m zondag 26 […]

Geplaatst: 15 mei 2024

"Ik zoek God": 3 bijeenkomsten over Nietzsche

Eeuwenlang hebben we de zin van ons leven afhankelijk gemaakt […]

Geplaatst: 1 mei 2024