Vastenactie 2021

27 februari 2021

Werken aan je toekomst

In 2021 vraagt Vastenactie aandacht voor beroepsonderwijs en ondernemerschap in ontwikkelingslanden. Een gedegen opleiding stelt mensen namelijk beter in staat een redelijk inkomen te verdienen en eventueel een eigen bedrijf op te zetten.

Tegenwoordig volgt 91 procent van alle kinderen basisonderwijs, maar niet alle jongeren krijgen de kans om verder te leren. Zij zijn dan aangewezen op ongeschoold en slecht betaald werk. Daardoor leven miljoenen mensen ondanks hun werk in armoede. Een goede opleiding kan daar verandering in brengen.

Met hulp van Vastenactie volgden al meer dan vierduizend mensen de afgelopen drie jaar een beroepsopleiding en kregen meer dan tienduizend jongeren basis- of voortgezet onderwijs. Met de Vastenactie-campagne 2021 willen we nog meer mensen een steuntje in de rug geven om hen te helpen op eigen benen te staan, zodat ze voor zichzelf en hun familie kunnen zorgen.

De projecten van deze actie lopen onder andere in Bangladesh, Zambia en Sierra Leone. Met uw bijdragen kunnen we technische leerboeken aanschaffen voor een schoolklas van 20 leerlingen (€24,00), een terug-naar-school-pakket samenstellen met schooluniform, boeken en schooltas (€40,00), een beroepsopleiding zoals die voor monteur,  lasser, kleermaker en bakker betalen voor één jaar (€200,00) en een startpakket aanschaffen voor het opstarten van een groentewinkel.

Bijdragen is mogelijk door middel van de aangehechte eenmalige machtigingskaart van het vastenzakje, of via de speciale collectebussen in de St. Lambertuskerk en de H. Laurentiuskerk, of in de brievenbus van het parochiecentrum (Markt 1 of Oude Baan 1 in Rosmalen) of via overschrijving naar NL14RABO0144599643 t.n.v. M.O.V. Vastenactie Rosmalen.

Meer nieuws

Maria-expositie 'Op weg' in de Sint Cathrien

Oktober activiteiten rond Maria De parochie Maria besteedt in de […]

Geplaatst: 18 september 2023

Open Monumentendagen

Zaterdag 9 september Sint Cathrien - 's-Hertogenbosch 10.00-17.00 uur Dit […]

Geplaatst: 6 september 2023

Pater Titus in de krant (AD / BD)

Vorige week werd pater Titus geïnterviewd door Chris van Mersbergen […]

Geplaatst: 21 augustus 2023

Bossche Bedevaart naar Uden

15 augustus 2023, Maria Tenhemelopneming Op 15 augustus pakten we […]

Geplaatst: 19 augustus 2023