Update parochiecentrum

10 juni 2021

De werkgroep “nieuwbouw parochiecentrum” en het bestuur zijn blij te kunnen melden dat de bouw in Rosmalen zeer voorspoedig verloopt. Misschien bent u er al eens langs gereden, daar aan de Rodenborchweg in Rosmalen? Het voormalige parkeerterrein is een enorme bouwplaats geworden. Het nieuwe gebouw rijst er hoog boven uit. Mooi ondergeschikt aan de monumentale Lambertuskerk, op een eigen plek met een eigen bestemming.

Het hoogste punt is bereikt, de nieuwe vloeren zijn gestort, de pannen liggen op het dak en de bouwsteigers worden weg gehaald. Bijna klaar zult u denken? Na de ruwbouw komt de afbouw en de inrichting. Twee delicate onderdelen waar ook in de voorbereiding al goed over is nagedacht.

Een klimaatneutraal gebouw, een gebouw met multifunctionele ruimtes, een ontwerp wat uitnodigend is. Kortom, waar parochianen, vrijwilligers en anderen graag zullen komen. De planning ligt op schema en we verwachten na de zomer te kunnen verhuizen. Ook het hele voorterrein (zeg maar: de tuin) krijgt aandacht met functies voor parkeren, maar ook voor een terras.

Gastvrijheid en sfeer worden uiteindelijk door mensen gemaakt en niet door de stenen. We denken na over het goed organiseren van het gebruik, we willen bereikbaar zijn voor praktische zaken maar vooral voor ontmoeting, gesprek en gebed. Hoe om te gaan met de agenda, hoe om te gaan met technische vragen, hoe om te gaan met gastgebuikers? Allemaal goede vragen die straks in een soepele beheers-structuur beantwoord moeten kunnen worden. We houden u op de hoogte en staan ondertussen open voor uw suggesties en ideeën.

Namens het bestuur en de werkgroep
Ton Streppel

Meer nieuws

Maria-expositie 'Op weg' in de Sint Cathrien

Oktober activiteiten rond Maria De parochie Maria besteedt in de […]

Geplaatst: 18 september 2023

Open Monumentendagen

Zaterdag 9 september Sint Cathrien - 's-Hertogenbosch 10.00-17.00 uur Dit […]

Geplaatst: 6 september 2023

Pater Titus in de krant (AD / BD)

Vorige week werd pater Titus geïnterviewd door Chris van Mersbergen […]

Geplaatst: 21 augustus 2023

Bossche Bedevaart naar Uden

15 augustus 2023, Maria Tenhemelopneming Op 15 augustus pakten we […]

Geplaatst: 19 augustus 2023