Uitnodiging kick-off ‘De Missionaire Parochie’ (28 oktober 19.30 uur)

14 oktober 2021

Op 24 en 25 maart 2022 vindt in Breda de uitgestelde landelijke conferentie ‘De Missionaire parochie – Als God renoveert’ plaats. Oorspronkelijk was de conferentie gepland voor maart 2020.

Meer dan 1000 mensen hebben zich voor de conferentie aangemeld onder wie een groep parochianen van de Mariaparochie. Hoofdspreker van de conferentie is de Canadese priester James Mallon, schrijver van het veel verkochte boek ‘Als God renoveert’.
In aanloop naar de conferentie is er op donderdagavond 28 oktober een online kick-off ontmoeting. James Mallon adviseert om in groepsverband naar deze webinar te luisteren. Ook binnen de Mariaparochie zullen we in de Lucaskerk aan deze kick-off bijeenkomst deelnemen. Iedere geïnteresseerde is daarvoor van harte uitgenodigd. Het geeft de gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan over ons eigen geloof, over de visie en ervaringen van James Mallon en over de manier waarop we als parochie en persoonlijk méér missionair kunnen zijn.
Priester James Mallon zal live vanuit Canada spreken waarna er gelegenheid is om vragen te stellen. Mgr. Jan Liesen, bisschop van Breda, pastoraal werkster Heleen van de Reep en Caroline Hoogenboom uit Haarlem zullen vertellen over hun eigen ervaringen. Het geheel wordt afgewisseld met muziek, gebed en interactie via sociale media.
De avond start om 19.30 u met koffie en wat lekkers. Elke donderdag is er om 19.00 uur een Eucharistieviering in de Lucas en daar kunt u dan natuurlijk ook aan deelnemen. Na de online bijeenkomst zullen alle aanwezigen van de Mariaparochie afhankelijk van de tijd op dezelfde of een latere avond in groepjes in gesprek gaan over de missionaire parochie. Het beloofd een interessante en inspirerende bijeenkomst te worden en het is een kans om samen te bouwen aan de parochiegemeenschap.
Aanmelden voor de bijeenkomst op 28 oktober kan bij Marjolijne du Maine (marjolijnedumaine@gmail.com of via een WhatsApp of SMS naar 06-18 247 647).

Meer nieuws

50-jarig jubileum Laurentiuskerk

Het was in het najaar van 1961 dat pastoor Piet […]

Geplaatst: 15 april 2022

Filosofiecursus in parochiecentrum

God van filosofen   God. Het is een woord dat […]

Geplaatst: 14 april 2022

Pater Johan Meijer, CSsR 60 jaar priester

Pater Johan Meijer, CSsR 60 jaar priester Op zondag 24 […]

Geplaatst: 7 april 2022

Uitnodiging toekomstplan Parochie H. Maria

Aan alle parochianen van de parochie Heilige Maria, Er gebeurt […]

Geplaatst: 20 maart 2022