The Passion uitgevoerd door het Rodenborch College

25 maart 2021

Twee jaar geleden maakten leerlingen van het Rodenborch College de kruiswegstaties voor de kruisweg in de Laurentiuskerk. Afgelopen jaar hielpen leerlingen met Kerstmis bij het opbouwen en afbreken van de kerststal in de Lambertuskerk en bij de begeleiding van de scholenbezoeken daar. En onlangs zijn zij in een wel heel gedurfd project gestapt.

Een grote groep leerlingen is namelijk al weken bezig met opnames van The Passion. Dit verhaal over de laatste week uit het leven van Jezus is ook een verhaal van nu en een verhaal voor jongeren. Het gaat over lijden, over vriendschap, over trouw, over elkaar nabij zijn en over een nieuw begin. Met zang en dans op verschillende locaties in en rond Rosmalen geven zij op een eigentijdse manier invulling aan het passieverhaal. Soms voor dag en dauw en op locaties zoals de zandverstuiving en de Lambertuskerk wordt het zowel voor hen als voor de kijkers een verhaal van nu.

Het resultaat is op Witte Donderdag, 1 april, om 15.00 uur te zien op ROS TV. Iedereen is van harte uitgenodigd om te kijken. Later terugkijken kan ook wanneer je op www.rodenborch.nl de link even opzoekt.

Meer nieuws

"Laudato Si" - tuin

Rond de pastorie van de Sint Cathrien Inmiddels is de […]

Geplaatst: 2 oktober 2023

Regenboogviering - "Ik heb jou/Jou nodig"

Zaterdag 7 oktober, 16.30 uur, Sint Cathrien Op 11 oktober […]

Geplaatst: 2 oktober 2023

Maria-expositie 'Op weg' in de Sint Cathrien

Oktober activiteiten rond Maria De parochie Maria besteedt in de […]

Geplaatst: 18 september 2023

Open Monumentendagen

Zaterdag 9 september Sint Cathrien - 's-Hertogenbosch 10.00-17.00 uur Dit […]

Geplaatst: 6 september 2023