Wie is de herder?

26 april 2021

De coronasituatie houdt ons nog steeds in de greep. Voortdurend horen en lezen we hoeveel besmettingen er weer bij gekomen zijn. Vorige week stelde het WHO (Wereld Gezondheidsorganisatie), de IRF (sterftecijfer) naar beneden naar 0,15% in plaats van 3,4%. Sommige zeggen dat het een gotspe is dat ze er zo ontzettend naast hebben gezeten met het sterftecijfer, maar we kunnen het ook positief bekijken: Gelukkig is het sterftecijfer niet zo hoog als aanvankelijk vermeld.

Desalniettemin zitten we al meer dan een jaar met beperkingen en dit merken we niet alleen in ons sociale leven, maar ook in de kerk. Nog steeds mogen er maar 30 mensen naar de kerk komen voor een viering. Voor de kinderen die zich voorbereiden op hun Eerste Heilige Communie heeft dit ook invloed en daarom is er laatst met het kinderteam besloten om 4 extra vieringen in te plannen voor onze communicanten in Rosmalen (zie hiervoor ook het bericht bij Mededelingen hieronder).

Waarom additioneel? Hier is voor gekozen, zodat de vaste parochianen op zondag ook naar de Eucharistievieringen kunnen. Tijdens de kinderpreek hebben we het gehad over Jezus die zegt dat Hij de goede herder is. We zijn veilig bij Hem, ons leven is bij Jezus in goede handen, Hij heeft mensen genezen etc.

Er zijn ook mensen in onze levens die herders zijn. De kinderen moesten hier even over nadenken, maar toen kwamen de goede antwoorden: De juf of de meester, vader en moeder, zij zijn ook als een soort van herders die ons dingen leren en die het goede voor ons willen. En dan komt natuurlijk nog een hele belangrijke: Dat wij zelf ook herders zijn. Ook wij worden geroepen om te zorgen voor anderen, lief te zijn enzovoorts.

De vierde zondag van Pasen is ook roepingenzondag. Op deze zondag bidden we om roepingen tot het priesterschap, diaconaat en het religieuze leven. Bidden we heel bijzonder op deze dag dat er (jonge) mensen zijn die gehoor geven aan de roepstem van God en laten wij met elkaar in onze parochie ons best doen om zelf ook goede herders te zijn. Dat we het goede zoeken voor onze naasten en nooit moe worden of ophouden met zoeken naar andere schapen die zich niet in de schaapstal bevinden.

Kapelaan Gideon van Meeteren

Meer columns

Vertrouwen…daar komt het op aan!

Mijn peettante, tante Truus, zus van mijn moeder, verloor van […]

Geplaatst: 17 juni 2021

Tijd voor vreugde

“Ik verwacht dat er in september weer een lockdown komt”. […]

Geplaatst: 9 juni 2021

Sacramentsdag

Het hoogfeest van het Allerheiligst Sacrament, wordt op vele plaatsen […]

Geplaatst: 4 juni 2021

Een God in drie personen

De Sterktetijden liggen weer achter ons.  Wij zijn het liturgisch […]

Geplaatst: 1 juni 2021

De heilige Geest: onze beste vriend!

Een bisschop vertelde dat hij ergens het vormsel ging toedienen. […]

Geplaatst: 1 juni 2021

Meimaand Mariamaand

Voor gelovigen vieren we vanouds de meimaand als Mariamaand. Veel […]

Geplaatst: 18 mei 2021

Vol van liefde

Dagelijks zenden talloze radiostations over de hele wereld hun muziek […]

Geplaatst: 18 mei 2021