Parochiezaal Empel wordt prachtig

7 september 2020

De bouw van de nieuwe parochiezaal in Empel ligt helemaal op schema. Het wordt prachtig! Op zondag voor de mis kunt u dit zelf zien via de powerpointpresentaties die de voortgang van de bouw laten zien. Ook vlogt de pastor op www.empelsnieuws.nl Naar verwachting zal op zondag 13 december het nieuwe gebouw feestelijk worden geopend door de bisschop.

Door dit prachtige paviljoen, ontworpen door Sloven Architektuur BV, investeert het kerkbestuur in de Landelinusgemeenschap. Merks Bouw is de bouwer en Doorenbosch Elektrotechniek zorgt voor alle elektrische systemen.

De nieuwbouw en haar ruimtes gaan gebruikt worden om activiteiten voor Empel te huisvesten. Een greep hieruit: voor en door kinderen (doop, Eerste Communie, Kinderkerk), activiteiten m.b.t. geloofsontwikkeling (Alpha, gesprekken over levensvragen, themabijeenkomsten), activiteiten ter versterking van de zorg voor elkaar (de Bekkerij, ontmoetingen en maaltijden). Er vinden ook veel bijeenkomsten plaats met vrijwilligers (koor en werkgroepen). En straks wordt hier natuurlijk na de zondagsmis koffie gedronken.

De nieuwbouw is geregeld door het bestuur, maar de gemeenschap moet zelf voor de inrichting zorgdragen. Voor een sobere inrichting is een begroting van € 12.500,- opgesteld. Aan giften uit de gemeenschap voor de inrichting hebben we al een bedrag van € 3.175,- (naast genereuze donaties in natura, zoals zonnepanelen en keuken). Nog € 9.325,- te gaan.

Bouwt u mee? Een bijdrage is welkom op de rekening van de Landelinuskerk:
NL66 RABO 0121 9106 01 - Parochie H.Maria KB Landelinus, o.v.v. nieuwbouw Empel.
Ook kunt U uw bijdrage achterlaten in de kerk in de daarvoor bestemde boxen op de schappen onder het prikbord of in de Mariakapel of deze overhandigen aan pastor De Jong.

Meer nieuws

Informatiebijeenkomst Lucaskerk

In de Lucaskerk was op zondag 21 mei 2023 om […]

Geplaatst: 21 mei 2023

Open Kerkendag 2023 - 2e Pinksterdag

De Parochie Maria doet mee aan de Open Kerkendag op […]

Geplaatst: 21 mei 2023

Jazz-viering Pinksteren

Zondag 28 mei 2023, 12.00 uur, Kerkplein voor de Protestantse […]

Geplaatst: 21 mei 2023

Hemelvaart - één gezamenlijke viering

Op donderdag 18 mei 2023,  Hemelvaartsdag, was er een inspirerende […]

Geplaatst: 19 mei 2023