Oproep! Glazen potjes gevraagd!

11 oktober 2022

De Sint Cathrien verlicht met kaarslicht! Dat zal een fantastisch gezicht zijn. Je kunt het meemaken op maandag 31 oktober. Om de kerk mooi te verlichten met kaarsen hebben we glazen potjes nodig (jampotjes of groter). Daar kunnen we dan veilig onze lichtjes in branden.

Jij kunt ons hierbij helpen! Je hebt vast nog wel wat potjes staan. Wij vragen je het etiket eraf te weken en de potjes goed schoon te maken. Je kunt ze de komende weken inleveren bij het Parochiecentrum (maandag t/m vrijdag tussen 10.00 en 12.00), of in het weekend meenemen naar de kerk. Als je de dop erop laat, kunnen we ze naderhand nog hergebruiken voor jam of voor leuke kinderactiviteiten. Hoe meer potjes we hebben, hoe meer lichtjes we kunnen aansteken.

Waarom 31 oktober? Dat is de vooravond van Allerheiligen, in de Keltische traditie All Hallows Eve. Dat heeft niets te maken met de griezelsfeer van Halloween, maar wel met licht in het donker en het herdenken van onze overledenen. Om 19.00 uur is er dan een gebedsviering, waarin het mogelijk is om de naam te noemen van de mensen die jij in herinnering wilt houden.

Meer nieuws

Op weg naar Kerstmis

Komend weekend begint de advent. Die is dit jaar op […]

Geplaatst: 27 november 2023

Catharina Academie gaat in januari van start

Iedereen die zich interesseert voor de Kerk van de toekomst […]

Geplaatst: 24 november 2023

Sint bezoekt Sint

Sinterklaas komt op bezoek in de Sint Lambertuskerk op zondag […]

Geplaatst: 16 november 2023

Spaanse onderscheiding voor Wonder van Empel

Groot is de vreugde bij de Empelse parochiegemeenschap. Zij ontving […]

Geplaatst: 16 november 2023