Oproep! Glazen potjes gevraagd!

11 oktober 2022

De Sint Cathrien verlicht met kaarslicht! Dat zal een fantastisch gezicht zijn. Je kunt het meemaken op maandag 31 oktober. Om de kerk mooi te verlichten met kaarsen hebben we glazen potjes nodig (jampotjes of groter). Daar kunnen we dan veilig onze lichtjes in branden.

Jij kunt ons hierbij helpen! Je hebt vast nog wel wat potjes staan. Wij vragen je het etiket eraf te weken en de potjes goed schoon te maken. Je kunt ze de komende weken inleveren bij het Parochiecentrum (maandag t/m vrijdag tussen 10.00 en 12.00), of in het weekend meenemen naar de kerk. Als je de dop erop laat, kunnen we ze naderhand nog hergebruiken voor jam of voor leuke kinderactiviteiten. Hoe meer potjes we hebben, hoe meer lichtjes we kunnen aansteken.

Waarom 31 oktober? Dat is de vooravond van Allerheiligen, in de Keltische traditie All Hallows Eve. Dat heeft niets te maken met de griezelsfeer van Halloween, maar wel met licht in het donker en het herdenken van onze overledenen. Om 19.00 uur is er dan een gebedsviering, waarin het mogelijk is om de naam te noemen van de mensen die jij in herinnering wilt houden.

Meer nieuws

Ochtendgebed, maandag 5 december, 7:30 uur, Sint Cathrien

Een bijna donkere kerk, wat kaarsen aan, natuurlijk twee aan […]

Geplaatst: 3 december 2022

Wereldlichtjesdag, 11 december, 18:45 uur, Sint Cathrien

Wereldwijd worden op de tweede zondag van december om 19:00 […]

Geplaatst: 3 december 2022

Kerst Sing-in, zaterdag 17 december, 19:00 uur, Sint Cathrien

Samen zingen is heerlijk! Samen kerstliedjes zingen is nog leuker. […]

Geplaatst: 3 december 2022

Kerst met KISI in Lucaskerk, 24 december, 14:30 uur

Heb jij zin om op zaterdagavond 24 december mee te […]

Geplaatst: 2 december 2022