Op zoek naar Maria in Rosmalen

22 juli 2021

In 2020 verscheen ons eerste boekje met daarin twee routes voor een Mariasafari. Dat bleek een schot in de roos en we kregen veel enthousiaste reacties! Daarom zijn we dit jaar opnieuw aan de slag gegaan om twee mooie routes uit te zetten. De kapelletjes dichtbij huis waren al in de vorige routes opgenomen waardoor de routes nu iets langer zijn. Hopelijk weerhoudt dat jullie er niet van om op safari te gaan!

 Twee fietsroutes

We hebben 13 kapelletjes en enkele (muur)beeldjes in een straal van 11 km rond Rosmalen uitgezocht en in 2 fietsroutes opgenomen. De ene fietsroute gaat richting Heeswijk, de andere naar Vlijmen/Bokhoven. Je kunt een hele route fietsen of rechtstreeks naar een kapelletje rijden en er slechts eentje bezoeken, of juist allemaal. In één dag (dat wordt wel racen!) of in meerdere weken. Op de fiets of met de auto of misschien wel lopend? Het is helemaal aan jezelf. Bij iedere Maria zijn voor kinderen meerdere opdrachtjes.

 

Routebeschrijving

Meer informatie is te vinden in de routeboekjes die vanaf zondag 25 juli bij de startpunten, de Mariakapellen van de Lambertuskerk en de Laurentiuskerk, zullen liggen. In de andere kerken zullen we binnenkort ook enkele exemplaren neerleggen. Het boekje is ook hieronder te downloaden.

De boekjes zijn uiteraard niet alleen voor gezinnen maar voor iedereen die het leuk vindt om naar Maria op zoek te gaan. Wij (kinderteam Rosmalen) waren opnieuw aangenaam verrast door alle mooie plekken, natuur en Mariakapellen die we gezien hebben. We zijn heel benieuwd hoe jullie het gaan vinden. Maak er een mooie vakantiebelevenis van!

 

Routeboekje Mariasafari Rosmalen compleet 2021

Meer nieuws

Infobrief Adventsactiviteiten Lucaskerk

In de Lucaskerk vinden diverse Adventsactiviteiten plaats. Download hier de […]

Geplaatst: 26 november 2021

Eindelijk een pastoor voor de parochie!

Dat gaat naar Den Bosch toe De bisschop van ’s-Hertogenbosch […]

Geplaatst: 20 november 2021

Dertig jaar Straatpastoraat in Den Bosch

Afgelopen zaterdag, 2 oktober 2021, vierde het Straatpastoraat Den Bosch […]

Geplaatst: 14 oktober 2021

Openingsviering voorbereidingstraject Synode 2023

Paus Franciscus heeft op zondag 10 oktober in Rome het […]

Geplaatst: 14 oktober 2021