Op zoek naar Maria in Rosmalen

22 juli 2021

In 2020 verscheen ons eerste boekje met daarin twee routes voor een Mariasafari. Dat bleek een schot in de roos en we kregen veel enthousiaste reacties! Daarom zijn we dit jaar opnieuw aan de slag gegaan om twee mooie routes uit te zetten. De kapelletjes dichtbij huis waren al in de vorige routes opgenomen waardoor de routes nu iets langer zijn. Hopelijk weerhoudt dat jullie er niet van om op safari te gaan!

 Twee fietsroutes

We hebben 13 kapelletjes en enkele (muur)beeldjes in een straal van 11 km rond Rosmalen uitgezocht en in 2 fietsroutes opgenomen. De ene fietsroute gaat richting Heeswijk, de andere naar Vlijmen/Bokhoven. Je kunt een hele route fietsen of rechtstreeks naar een kapelletje rijden en er slechts eentje bezoeken, of juist allemaal. In één dag (dat wordt wel racen!) of in meerdere weken. Op de fiets of met de auto of misschien wel lopend? Het is helemaal aan jezelf. Bij iedere Maria zijn voor kinderen meerdere opdrachtjes.

 

Routebeschrijving

Meer informatie is te vinden in de routeboekjes die vanaf zondag 25 juli bij de startpunten, de Mariakapellen van de Lambertuskerk en de Laurentiuskerk, zullen liggen. In de andere kerken zullen we binnenkort ook enkele exemplaren neerleggen. Het boekje is ook hieronder te downloaden.

De boekjes zijn uiteraard niet alleen voor gezinnen maar voor iedereen die het leuk vindt om naar Maria op zoek te gaan. Wij (kinderteam Rosmalen) waren opnieuw aangenaam verrast door alle mooie plekken, natuur en Mariakapellen die we gezien hebben. We zijn heel benieuwd hoe jullie het gaan vinden. Maak er een mooie vakantiebelevenis van!

 

Routeboekje Mariasafari Rosmalen compleet 2021

Meer nieuws

Maria-expositie 'Op weg' in de Sint Cathrien

Oktober activiteiten rond Maria De parochie Maria besteedt in de […]

Geplaatst: 18 september 2023

Open Monumentendagen

Zaterdag 9 september Sint Cathrien - 's-Hertogenbosch 10.00-17.00 uur Dit […]

Geplaatst: 6 september 2023

Pater Titus in de krant (AD / BD)

Vorige week werd pater Titus geïnterviewd door Chris van Mersbergen […]

Geplaatst: 21 augustus 2023

Bossche Bedevaart naar Uden

15 augustus 2023, Maria Tenhemelopneming Op 15 augustus pakten we […]

Geplaatst: 19 augustus 2023