Op bedevaart naar Lourdes

16 december 2021

Gaat u mee op bedevaart naar Lourdes?
Altijd al willen weten waar de hemel op aarde te vinden is? In Lourdes! Elke dag gaan vele mensen naar de grot waar Maria in 1858 aan het meisje Bernadette Soubirous verscheen. Mensen gaan naar Lourdes om steun te zoeken bij Maria, om een kaarsje op te steken, om stil te zijn bij de grot van de verschijningen, om het geloof samen met anderen te beleven, om bezinning.

Tijdens onze reizen naar Lourdes wordt u een volledig verzorgd programma aangeboden. U kunt – geheel vrijblijvend – deelnemen aan vieringen, processies, verdiepingsmomenten, wandelingen door Lourdes en excursie naar de Pyreneeën.

De Lourdes-groep Bisdom ’s Hertogenbosch  verzorgt al 25 jaar bedevaarten naar Lourdes in samenwerking met het Huis voor de Pelgrim. De groep bestaat uit vrijwilligers en verzorgsters die voor u vele hand- en spandiensten verrichten tijdens de reis en in Lourdes. De bedevaartreis is daardoor geschikt voor jong en oud, ziek en gezond.
Deelnemers die veel zorg nodig hebben kunnen in het Zorghotel accueil Notre Dame verzorgd worden door onze eigen Nederlandse vrijwilligers van het Huis voor de Pelgrim.

De reizen die begeleid worden door de medewerkers van de Lourdes-groep zijn:

Busreis 6 t/m 14 mei 2022
Een prachtige reis door het mooie Frankrijk. Op de heenweg bezoeken we de eerste dag de kathedraal de Notre Dame in Reims. Op de tweede dag gaan we naar het klooster in Nevers, waar Bernadette opgebaard ligt in haar schrijn. En op de terugweg gaan we naar het mooie plaatsje Rocamadour.

Indien U liever vliegt is er de mogelijkheid om deel te nemen aan de vliegreis van 8 t/m 13 mei 2022
De pelgrims die met het vliegtuig gaan sluiten zich dan in Lourdes bij de buspelgrims aan. U gaat dan op eigen gelegenheid naar Den Bosch of Eindhoevn. Daar staat de transferbus die u (tegen betaling) naar het vliegveld van Maastricht brengt.

Vliegreis van 7 t/m 12 september 2022
Vertrek vanaf vliegveld Maastricht. Bij voldoende deelname gaan we met een eigen bus van de Lourdes-groep vanuit Brabant naar het vliegveld.

Informatiebijeenkomst
Als u, uw familie, kennissen en vrienden belangstelling hebben voor een reis naar Lourdes, dan bent U allen van harte welkom op de informatiebijeenkomst. Op deze bijeenkomst komt U alles te weten over de 2 bedevaart reizen. Er wordt een presentatie en informatie gegeven over de reis, de bedevaart zelf, het leven van Bernadette en het heiligdom van Lourdes.

                 U BENT WELKOM OP
Zondag           23 januari 2022
Locatie:          Wijkgebouw de Waterhoef
Adres:            Terburghtweg 100  5061 LJ in Oisterwijk.
Aanvang:       14.00  uur.

Voor verdere inlichtingen kunt U terecht bij:
Joke Hoekman                                                                              M. 06-42347729
Wilma Caiffa                                                                                   M. 06-12157507(na 18.00 uur)
Peter van den Brand                                                                      M. 06-44340035

Tip: Bent u client bij Zorgverzekeraar CZ! Dan kunt u onder bepaalde voorwaarden in aanmerking komen voor een flinke korting op de reissom. Meer informatie hierover bij Joke Hoekman.

Veel informatie kunt U vinden op onze website: www.lourdes-groep.nl en Facebook: Lourdesgroep

Meer nieuws

Jezus, wat een verhaal! - Vrijdag 31 maart, Sint Cathrien

Op vrijdag 31 maart 2023 om 19.00 uur is er […]

Geplaatst: 17 maart 2023

Engelse mis - English mass - zaterdag 17.15 uur Sint Cathrien

Zaterdagviering Engels/Nederlands in de Sint Cathrien Elke zaterdag is er […]

Geplaatst: 17 maart 2023

Film: Adam, waar ben je? - zaterdag 1 april, Sint Cathrien

Zaterdag 1 april 2023, 20.00 uur Sint Cathrien entree: € […]

Geplaatst: 17 maart 2023

Vastenactie 2023 - Zuid-Soedan

Mensen onderweg De jaarlijkse Vastenactiecampagne staat dit keer in het […]

Geplaatst: 17 maart 2023