MIVA Deurcollecte

19 augustus 2021

MIVA ondersteunt met vervoer en communicatie.

Ivainesu is veldwerker in Zimbabwe. Kinderen met een handicap hebben hier geen toegang tot een sociaal netwerk en gezondheidszorg. Vaak worden de kinderen achtergelaten bij grootouders zonder inkomen. Er is veel armoede en vaak te weinig voedsel. Ivainesu spoort kinderen met een handicap op en zorgt ervoor dat ze de juiste behandeling krijgen en naar school kunnen.

Een van de kinderen die Ivainesu helpt is de 15-jarige Catherina. Zij kan niet lopen vanwege een verlamming en zit in een rolstoel. Ze heeft vijf broertjes en zusjes en woont bij haar grootmoeder die een hartinfarct kreeg. Catherina zorgt nu voor haar oma en de andere kinderen. De moeder heeft de kinderen verlaten en haar vader zit in de gevangenis. Haar grootmoeder heeft nauwelijks inkomsten en kan het schoolgeld niet zelf betalen.

De organisatie van Ivainesu zorgde voor een rolstoel en betaalt het schoolgeld. Daarnaast krijgt Catherina nu therapie. De dorpsbewoners hebben voorlichting gekregen hoe ze Catherina kunnen helpen. De kinderen uit het dorp helpen Catherina nu naar school te gaan. Ook op school zijn er aanpassingen gedaan, zoals een ramp bij de ingang, zodat Catherina met de rolstoel veilig overal kan komen. Ivainesu bezoekt de familie en haar school regelmatig om te kijken hoe het met Catherina gaat.

MIVA gelooft in mensen die zich inzetten om anderen te helpen. Daarom ondersteunt MIVA al ruim 85 jaar lokale pioniers in Afrika, Azië en Latijns-America.
Zij helpen mensen in afgelegen gebieden voor wie medische zorg, onderwijs en andere basisvoorzieningen te ver weg zijn.

Het zijn de kwetsbaren, vooral kinderen met een handicap, die hiervan het meest te lijden hebben. gelukkig zijn er mensen, die het als hun bestemming zien deze kwetsbare mensen te helpen, hoe moeilijk de weg ernaartoe ook is. Dank voor Uw bijdrage!
Achter in de kerk liggen folders om mee te nemen; ook hangen er posters met uitleg!!
Ondersteun MIVA met vervoer en communicatie: maak u gift over naar NL42 INGB 0000 0029 50.

Meer nieuws

Op weg naar Kerstmis

Komend weekend begint de advent. Die is dit jaar op […]

Geplaatst: 27 november 2023

Catharina Academie gaat in januari van start

Iedereen die zich interesseert voor de Kerk van de toekomst […]

Geplaatst: 24 november 2023

Sint bezoekt Sint

Sinterklaas komt op bezoek in de Sint Lambertuskerk op zondag […]

Geplaatst: 16 november 2023

Spaanse onderscheiding voor Wonder van Empel

Groot is de vreugde bij de Empelse parochiegemeenschap. Zij ontving […]

Geplaatst: 16 november 2023