MIVA Deurcollecte

19 augustus 2021

MIVA ondersteunt met vervoer en communicatie.

Ivainesu is veldwerker in Zimbabwe. Kinderen met een handicap hebben hier geen toegang tot een sociaal netwerk en gezondheidszorg. Vaak worden de kinderen achtergelaten bij grootouders zonder inkomen. Er is veel armoede en vaak te weinig voedsel. Ivainesu spoort kinderen met een handicap op en zorgt ervoor dat ze de juiste behandeling krijgen en naar school kunnen.

Een van de kinderen die Ivainesu helpt is de 15-jarige Catherina. Zij kan niet lopen vanwege een verlamming en zit in een rolstoel. Ze heeft vijf broertjes en zusjes en woont bij haar grootmoeder die een hartinfarct kreeg. Catherina zorgt nu voor haar oma en de andere kinderen. De moeder heeft de kinderen verlaten en haar vader zit in de gevangenis. Haar grootmoeder heeft nauwelijks inkomsten en kan het schoolgeld niet zelf betalen.

De organisatie van Ivainesu zorgde voor een rolstoel en betaalt het schoolgeld. Daarnaast krijgt Catherina nu therapie. De dorpsbewoners hebben voorlichting gekregen hoe ze Catherina kunnen helpen. De kinderen uit het dorp helpen Catherina nu naar school te gaan. Ook op school zijn er aanpassingen gedaan, zoals een ramp bij de ingang, zodat Catherina met de rolstoel veilig overal kan komen. Ivainesu bezoekt de familie en haar school regelmatig om te kijken hoe het met Catherina gaat.

MIVA gelooft in mensen die zich inzetten om anderen te helpen. Daarom ondersteunt MIVA al ruim 85 jaar lokale pioniers in Afrika, Azië en Latijns-America.
Zij helpen mensen in afgelegen gebieden voor wie medische zorg, onderwijs en andere basisvoorzieningen te ver weg zijn.

Het zijn de kwetsbaren, vooral kinderen met een handicap, die hiervan het meest te lijden hebben. gelukkig zijn er mensen, die het als hun bestemming zien deze kwetsbare mensen te helpen, hoe moeilijk de weg ernaartoe ook is. Dank voor Uw bijdrage!
Achter in de kerk liggen folders om mee te nemen; ook hangen er posters met uitleg!!
Ondersteun MIVA met vervoer en communicatie: maak u gift over naar NL42 INGB 0000 0029 50.

Meer nieuws

Taizé-viering vanwege Vredesweek op zaterdag 17 september

In gesprek met diaken René de Weerd en predikant Drs. […]

Geplaatst: 21 september 2022

Installatieviering Pastoor Paul Janssen

Enkele impressiefoto’s van de installatie van Pastoor Paul Janssen en […]

Geplaatst: 18 september 2022

Lezing Dalí in parochiecentrum

Salvador Dalí (1904-1989) is een van de allerberoemdste schilders van […]

Geplaatst: 16 september 2022

Muzikale ontmoeting in de Anna West

Op zondag 25 september 2022 organiseert Disipelnan di ’s-Hertogenbosch samen […]

Geplaatst: 16 september 2022