Meimaand is Mariamaand

2 mei 2020

Het is meimaand. De tijd waarin er extra aandacht is voor Maria, de moeder van God. We aanbidden alleen God, maar vereren Maria, omdat ze door God is uitgekozen voor een wel heel unieke rol: ze is de moeder van Gods zoon. Toen ze in verwachting was van Jezus zei Maria: “Voortaan prijzen alle generaties mij gelukkig.“ (Lucas 1,48)

In de Litanie van Maria wordt Maria aangeroepen als ‘Heil van de zieken’ en ‘Troosteres van de bedroefden’. Laten we dit jaar in de meimaand in onze Mariaparochie heel bijzonder tot Maria bidden voor allen die getroffen zijn door het coronavirus en voor allen die bedroefd zijn om het verlies van dierbaren.

Omdat Maria in de loop der eeuwen nabij was in alle nood, vragen we haar ook in deze crisistijd allen bij te staan die werkzaam zijn in de zorg, in de ziekenhuizen, in de verpleeghuizen. Bidden we ook tot haar om steun voor allen die bezig zijn met het bestrijden van het dodelijke virus. Ook vragen we haar om hulp voor alle groeperingen die het moeilijk hebben in deze tijd: kerken, bedrijven, sportclubs enz.

Tijdens deze maand zullen wij naast de kapellen die in onze parochie open zijn voor persoonlijk gebed ook de Lucaskerk openstellen op elke woensdag, vrijdag en zaterdag van 10.00 tot en met 14.00 uur.

Mocht u graag de stilte komen opzoeken en een kaarsje komen opsteken dan vragen wij u ook om eventueel een bloemetje voor Maria mee te nemen. Wij hebben dan de intentie, indien er veel bloemen komen, ze te schenken aan mensen die in deze tijd wel een opstekertje kunnen gebruiken.
Tevens zullen er in de kerk manden staan indien u voedsel aan de voedselbank wilt doneren. Hierbij denken we dan aan lang houdbare producten.

Kapelaan Gideon van Meeteren zal op de zaterdagen 2 mei, 9 mei, 16 mei, 23 mei en 30 mei om 12 uur een Mariamis vieren in de Lambertuskerk.

Maria, Zoete Lieve Vrouw van Den Bosch, bid voor ons en wees onze voorspraak.

Wij wensen u een gezegende meimaand toe.

Meer nieuws

Informatiebijeenkomst Lucaskerk

In de Lucaskerk was op zondag 21 mei 2023 om […]

Geplaatst: 21 mei 2023

Open Kerkendag 2023 - 2e Pinksterdag

De Parochie Maria doet mee aan de Open Kerkendag op […]

Geplaatst: 21 mei 2023

Jazz-viering Pinksteren

Zondag 28 mei 2023, 12.00 uur, Kerkplein voor de Protestantse […]

Geplaatst: 21 mei 2023

Hemelvaart - één gezamenlijke viering

Op donderdag 18 mei 2023,  Hemelvaartsdag, was er een inspirerende […]

Geplaatst: 19 mei 2023