Mededelingen kerken

17 juni 2021

Kerkdienst gemist? 

De vieringen vanuit de Lambertuskerk zijn het hele jaar terug te kijken via www.kerkdienstgemist.nl. Het gaat dan om de vieringen van zondag 09.30 uur, dinsdag en woensdag 19.00 uur en vrijdagochtend 09.00 uur.
De vieringen zijn natuurlijk ook live te volgen via dezelfde website.


Mededeling Annakerk West

Het is vanaf deze week niet meer nodig om vooraf te reserveren voor de zondagsdienst in de Annakerk West.


Mededelingen Landelinuskerk

Livestream vanuit de Landeliuskerk in Empel
De eucharistieviering van zondagmorgen 09.30 uur kunt u via de livestream rechtstreeks volgen vanuit de Landelinuskerk in Empel:Youtube Empel Landelinuskerk
U kunt de viering en de eerdere vieringen terugkijken eveneens op youtube Empel Landelinuskerk 

Open Middag bij D'n Hof in Empel
Op zondag 29 augustus 2021 van 14.00 uur tot 16.00 uur.

Tijdens de coronapandemie is ons nieuwe pastoraal centrum D’n Hof gebouwd en door bisschop Gerard de Korte op 13 december 2020 ingezegend. D’n Hof wil een gastvrij huis zijn voor onze gemeenschap. Dat hebben we door de coronapandemie tot nog toe maar mondjesmaat kunnen waar maken. Voordeel is wel dat D’n Hof nu helemaal klaar is.

Het gebouw ziet er tiptop uit. Maar het is pas echt compleet als er mensen mogen samenkomen, als we u gastvrijheid kunnen bieden. En dan komt u ongetwijfeld Jack van Vugt tegen. Hij is als beheerder van D’n Hof inmiddels een vertrouwd gezicht voor velen. Wij nodigen u van harte uit om een kijkje te komen nemen in ons nieuwe huis en kennis te maken met Jack. U bent van harte welkom.

Viering vervalt
Met ingang van 30 mei vervalt de viering van 11.00 uur op zondag.


Mededelingen Lucaskerk

De vieringen in de Lucaskerk zijn terug te kijken via deze link.

De eerstvolgende zaterdagviering in de Lucaskerk is op 18 september. De donderdagvieringen gaan in de tussentijd gewoon door.

Communievoorbereiding Lucas

Een informatie-avond over de voorbereiding op de Eerste Heilige Communie wordt voor de ouders gehouden op maandag 20 september om 20:00 uur in de Lucaszaal.
De voorbereiding start vervolgens op 3 oktober en iedere eerste zondag van de maand daarop volgend.
Aanmelden kan via de folders die achter in de kerk liggen of per e-mail: communiesintlucas@parochiemaria.nl.  Uiterste datum voor aanmelden is 29 september.

In juli en augustus heeft het techteam van de Lucaskerk vakantie. Dat betekent dat er in die maanden geen live stream is van de zondagsviering vanuit de Lucaskerk. Vanwege de versoepelingen van de Corona-maatregelen kunnen wel meer mensen tot de kerk worden toegelaten. Reserveren blijft wél noodzakelijk. Als u wilt kunt u voor elke week reserveren.

Resultaat inzamelingsactie

Onlangs plaatste we namens de Lucaskerk een oproep voor kledinginzameling voor de mannengevangenis in Alphen aan de Rijn waar Martijn Kurstjens Geestelijk Verzorger is. Afgelopen week kwam Martijn naar Den Bosch om de kleding op te halen…… Martijn ging met een volle achterbak met zakken met kleding terug naar Alphen aan de Rijn! Namens Martijn en de mannen in de gevangenis een heel hartelijk dank voor het enthousiaste gehoor geven aan deze oproep!


Mededelingen Lambertuskerk

Aanmelden Eerste Heilige Communie Rosmalen
Informatieavond voor ouders op 21 september

Nog niet alle kinderen van het afgelopen schooljaar hebben hun eerste communie gedaan, maar we willen in september al wel graag van start gaan voor de kinderen die dan in groep 4 of hoger zitten.

Op dinsdag 21 september is er een informatieavond in de Laurentiuskerk waar geïnteresseerde ouders van harte welkom zijn. De ouderavond start om 20.00 uur. Tijdens deze avond zal het nieuwe project waar mee van start gegaan wordt gepresenteerd worden.

Wanneer je bij de informatieavond wilt zijn, meld je dan even aan door een mailtje te sturen naar communierosmalen@parochiemaria.nl, zodat we weten hoeveel mensen we kunnen verwachten. We sturen dan ook vast het inschrijfformulier en de machtiging toe.

Wanneer je besloten hebt om je zoon of dochter mee te laten doen, dan kun je de formulieren eventueel al ingevuld bij de avond afgeven. Het inschrijfgeld bedraagt €70 en inschrijven is mogelijk tot en met 1 oktober. Graag tot ziens op 21 september!


Overig nieuws

Oproep: wie komt ons team versterken?

Op woon- en zorgcentrum Noorderkroon op Maaspoort wordt elke vrijdagmorgen een viering gehouden. Het is oecumenisch van opzet; de ene keer gaat een priester voor, soms ook een dominee of een pastoraal werker. Er is telkens een groepje vrijwilligers aanwezig om de bewoners die dat willen, vanuit hun eigen woonkamer naar de zaal te brengen waar de viering gehouden wordt en na afloop weer terug.

Door allerlei oorzaken is onze groep wat uitgedund het afgelopen jaar en we zouden wel wat extra handjes kunnen gebruiken. Noorderkroon telt vier verdiepingen waar mensen opgehaald moeten worden en soms zijn er maar twee of drie vrijwilligers beschikbaar daarvoor. Gemiddeld willen toch al gauw zo’n 25 bewoners opgehaald worden, dus dat kost nogal wat tijd. We verzamelen ons rond half tien bij de kerkzaal en verdelen dan de taken.

De viering begint rond kwart over tien en duurt ongeveer drie kwartier. Daarna moeten alle bewoners weer naar hun kamer gebracht worden. Dat kost ook nog wat tijd, dus al met al zijn we er het grootste deel van de ochtend wel mee bezig. Het is een gemeleerde groep: zowel mannen als vrouwen van allerlei gezindten. Als u mee wilt helpen met voor de bewoners een belangrijk hoogtepunt in de week, dan kunt u gewoon op vrijdagmorgen tegen half tien naar de Noorderkroon komen. Het adres is Manis Krijgsmanhof 47.

Voor meer informatie kunt u bellen met Lucia Bruinsma, telefoon 06-22731989 of mailen naar luciambruinsma@ziggo.nl. Bij voorbaat dank voor uw inzet.

Meer nieuws

Maria-expositie 'Op weg' in de Sint Cathrien

Oktober activiteiten rond Maria De parochie Maria besteedt in de […]

Geplaatst: 18 september 2023

Open Monumentendagen

Zaterdag 9 september Sint Cathrien - 's-Hertogenbosch 10.00-17.00 uur Dit […]

Geplaatst: 6 september 2023

Pater Titus in de krant (AD / BD)

Vorige week werd pater Titus geïnterviewd door Chris van Mersbergen […]

Geplaatst: 21 augustus 2023

Bossche Bedevaart naar Uden

15 augustus 2023, Maria Tenhemelopneming Op 15 augustus pakten we […]

Geplaatst: 19 augustus 2023