Mededeling vanuit Pastoraal Team

6 september 2020

Er is de nieuwe afspraak in het pastoraal team dat pastoraal werker, de heer Embregt Wever, de eerst aanspreekbare persoon is in de Lucas-kerk.
Voor de Anna-kerk in West en de Anna-kerk in Hintham blijft dat kapelaan Schaepman.

Maar waarom is dat zo en misschien eerst, kan dat wel?
Jazeker kan dat, een pastoraal werker kan heel goed de eerst aanspreekbare persoon in een gemeenschap zijn. Die functie van eerst aanspreekbare maakt hem niet tot pastoor. Als eerst aanspreekbare ben je, zoals het woord het zegt, de eerste die je kunt aanspreken, bellen, mailen of appen bij allerlei vragen of suggesties. Zeker in een grote parochie met diverse locaties is het goed en belangrijk dat u weet bij wie u waarvoor moet zijn.

Waarnemend-pastoor
De rol van eerst aanspreekbare is niet zomaar ontstaan.
Onze parochie heeft een administrator, oftewel een waarnemend-pastoor en dus hebben we geen eigen pastoor.
Onze administrator is de heer Theo Lamers. Hij heeft een eigen drukke parochie elders en is ook voor 0.5 fte vicaris-generaal van ons bisdom. Hij is destijds gevraagd om naast zijn lopende verantwoordelijkheden óók administrator van onze Mariaparochie te worden en we zijn blij dat hij deze extra verantwoordelijkheid heeft aanvaard.

Dat alles maakt dat hij dus vanwege zijn drukke taken elders, in onze parochie beperkt beschikbaar is en hier geen pastoor kan zijn.
Om die reden is de heer Embregt Wever gevraagd eerst aanspreekbare te zijn in de Lucaskerk. In het pastoraal team is dit zo besproken en afgesproken, in een grote parochie als de onze is een goede taakverdeling belangrijk en ook de herkenbaarheid.

Verdere verdeling
Zo is kapelaan Herman Schaepman op enkele zondagen van de maand celebrant in de Lucaskerk en hij is dat op de andere zondagen in Anna West en Anna Hintham, hij verzorgt daar ook het pastoraat.
Pastor Piet de Jong is de verantwoordelijke priester voor liturgie en pastoraat in Empel, pastor Ad van Wezel in de Maaspoort en kapelaan Gideon van Meeteren in Rosmalen.

Gelukkig kunnen we voor wat betreft de liturgie regelmatig een beroep doen op priesters van elders.
Dus mocht u vragen hebben of suggesties, u bent daarmee zeer welkom bij uw pastor. Natuurlijk kunt u ook altijd terecht bij ons  parochiebestuur.

Meer nieuws

"Laudato Si" - tuin

Rond de pastorie van de Sint Cathrien Inmiddels is de […]

Geplaatst: 2 oktober 2023

Regenboogviering - "Ik heb jou/Jou nodig"

Zaterdag 7 oktober, 16.30 uur, Sint Cathrien Op 11 oktober […]

Geplaatst: 2 oktober 2023

Maria-expositie 'Op weg' in de Sint Cathrien

Oktober activiteiten rond Maria De parochie Maria besteedt in de […]

Geplaatst: 18 september 2023

Open Monumentendagen

Zaterdag 9 september Sint Cathrien - 's-Hertogenbosch 10.00-17.00 uur Dit […]

Geplaatst: 6 september 2023